2012. április 2., hétfő

Üsse kavics, húsvéti minta :)

Nem az én mintám ugyan, de annyira helyes, hogy muszáj volt megfűznöm.

Ha a legutóbbi mobilkütyüjeimet láttad és átkattintottál arra az oldalra is, ahonnan származik, akkor valószínűleg találkoztál a tapsifülessel. A Miyuki cég is készül a Húsvétra, úgy néz ki :)

Itt találod a mintát:

http://www.miyuki-beads.co.jp/miyukich/stitchstrap/strap_pdf/K4944Strap001.pdf

Nyolc színárnyalatot kell összevadásznod, ebből négy barna, a háttér és a csokornyakkendő olyan színű, amilyenre csak akarod. Aztán van egy répánk narancs és zöld színnel.

Íme az én alkotásom:



Az eredeti minta szerint kétszer kell a nyulambulamot egymás után megfűzni és ezek után összekapcsolni az egész fűzést, én csak egyszer fűztem meg... Nem, nem vagyok lusta dög :P
Szerintem érdekes így a minta, hogy nem lehet az egészet egyszerre látni, végig kell görgetni a karikát ahhoz, hogy minden részletet megfigyelhessünk :)
Viszont ha a következő mobildíszt két nyuszival csinálom, akkor nem tökugyanaz a minta lesz egymás után, hogy ne váljon unalmassá a dolog nekem sem és a műélvezőnek sem, hanem a fejük egymás felé állna vagy a második nyuszit tükrözném és pont ellenkező irányba állna a répája...

Páros peyote technikával készül a nyuszkó, aztán ha elkészültél vele, akkor összezippzárazod egész egyszerűen, ide kattintva megnézheted, hogy kell.

A szerelőkarikának kihagytam egy gyöngynyi lukat a fűzésben, erre jött aztán a mobilakasztó. Az üres kék sávban csináltam a lukat, hogy ne zavarjon be a mintában.

Azt, hogy mi lesz vele, még nem tudom. Locsolónak biztos nem adom, olyannal én nem fogok találkozni, mert Húsvét hétfőn engem nemigen lehet otthon találni (ehe-ehe), de biztos találok neki gazdit :)

Jó szórakozást a nyuszihoz :)

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...