2012. április 24., kedd

Horgolt bagoly

Sosem hagynám el végleg a gyöngyfűzést mint hobbit, de igen szimpatikus nekem a horgolás és a kötés is.
Nem gondolnám, hogy egyedül vagyok ezzel, aki szeret kis színes mütyürökkel babrálni, ahhoz általában közel áll mindegyik színes mütyürös alkotó tevékenység. Asszem... Mindenesetre tuti nem veti el, mint elfoglaltsági lehetőséget.

A probléma annyi, hogy a nap 24 órából áll csak és muszáj eldönteni, mit is csináljak. Ebből adódóan, mivel a gyöngyfűzésnél horgonyoztam le masszívabban, minden alkalommal, hogy horgolok vagy kötök, gyakorlatilag újratanulom a technikát... :S
Így történt ez most is, egész pontosan a tegnapi horgolt bogyónál (azóta született még néhány), meg a mostani kicsi bagolynál.



Fogalmam sincs, mi az általános tendencia, nálam sajnos egyáltalán nem különleges ez a dolog, tökéletesen mindegy, milyen tudást teszek magamévá, néhány hét kihagyás után nyoma sem marad. Römizni például már vagy négyszer megtanultam, pókerezni talán kétszer, de még mindig nem tudok egyiket sem. Ezt a tudást mondjuk tudom mellőzni (úgyis megtanítanak legközelebb;), de horgolni már nem szeretnék elfelejteni, úgyhogy igyekszem beépíteni a napi kreatív tevékenységek közé :)

A mintát Hekkától szedtem, nagyon köszi neki, szuper aranyos ez a bagoly :)
A rózsaszínsége pedig nem véletlen, ismerek egy helyes rózsaszín baglyos verset, ez ihlette. Ha ez a vers nem volna, a baglyom is kék volna...

Bakos András:
Rózsaszín bagoly

A vadasparkban nem lakik
mályva- vagy rózsaszín bagoly,
de az erdőben se keresd,
mert ilyen nem lakik sehol.
Még annyira se létezik,
mint nagybátyja a párduc, (Pinkpanther yeaah \o/ - szerk. :)
De rajzolni mégis lehet:
ennyit, látom, te már tudsz.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...