2012. április 18., szerda

Tetrisz kockák - peyote és gyöngyszövés minták

A mai szép napon végre nem a saját kütyüjeimet mutogatom elfogult anyai ujjongással, hanem újra gyöngyfűzés mintával jelentkezem :)
Történt a napokban, hogy rábukkantam a gépem egy kissé elhanyagoltabb zugában (egész pontosan az asztal bal alsó sarkában) a Hoyle Puzzle Games játékra, illetve egész játékgyűjteményre. Érdemes rákeresni és letölteni, ha még nincs meg, mert a logikai játékok szerelmeseinek kész kánaán.
Igaz, a 2011-es (vagy 12-es) verzió már nem olyan szép, mint az enyém, ami 2005-ös. Persze nem kizárt, hogy csak a nosztalgia beszél belőlem, mert évekkel ezelőtt, mikor hozzám került, nyálcsorgatósra játszottam magam vele és szép emlékeket idéz :)
Van belőle Card Games és Board Games is, sajnos ezek gépcserekor elkallódtak, pedig nálam ugyanazt a szerepet töltik be, mint az elsőnek említett, tehát előhozza valahogy a kockás takaró-kandalló-kakaó hangulatot. Ne kérdezd, mi az összefüggés :D

Nem csaptam át kocka blogba, csak a mai mintaegyveleget ennek a játéknak köszönhetjük.


Egész pontosan a gyűjteményben található Tetrisz játéknak, ez itt az fentebb. Sajnos túl sok időm nincsen játszani, mikor mégis, akkor általában inkább vacsorát főzök, de néha muszáj engedni a csábításnak.


Következzenek a MINTÁK :)
A karkötő minták peyote- és gyöngyszövés technikával készülnek, 14 színárnyalat szükséges hozzájuk.

PEYOTE
Tetrisz peyote minta

GYÖNGYSZÖVÉS
Tetrisz gyöngyszövés minta

Végül következzen egy medálnak - avagy fülbevalónak - szánt minta, általában ezt peyote háromszög vagy mandala keretei között szoktam megvalósítani, de Tetrisznél ez nyilván szentségtörés lenne :)

Tetrisz medál

Érdekesség:
Tudod, honnan ered a Tetrisz neve?
A görög tetra- előtagból, ami a 4-es számmal való kapcsolatot jelöli. Mégpedig azért, mert a Tetrisz összes eleme négy kisebb kockából áll, nézd csak meg :)

Apropó, a facebook-os lájk után járó ajándék mintákat letöltötted már? Itt tudod őket igényelni:

Ezen a linken: http://www.facebook.com/gyongybolond

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...