2012. május 29., kedd

Vintage ajándék ékszerminták

Újabb minták születtek a Bigyibogyó olvasói részére, de nem ám akárkinek! Ha már kattintottál a facebook-on a Bigyibogyó "Tetszik" gombjára, akkor töltheted le a mintákat, hiszen most elsősorban a köszönetemet szeretném kifejezni, hogy szereted a Bigyibogyót.

A csomag három mintából áll. Tartalmaz két karkötő mintát, ezek tulajdonképpen egyformák, éppen csak más-más technikával készíthetők, hogy a kedvenc gyöngyfűző módszeredet alkalmazhasd - páratlan peyote és gyöngyszövés, kinek-kinek melyik a kedvesebb.
A harmadik egy peyote háromszög minta, ez alkalmas akár medálnak, akár fülbevalónak, stílusában és színvilágában is tökéletesen illik a karkötők megjelenéséhez.

Magyarázkodnék is egy picit, hiszen nem feltétlenül tisztázott, mi is az a vintage stílus vagy irányzat. Talán könnyebb feldolgozni a szó jelentését, ha a retro-hoz hasonlítjuk, mert ez már gyökeret vert a köztudatban. Szóval a vintage a retro előtti korszakot igyekszik majmolni, nagyjából a húszas évektől a hetvenes évekig terjedő időszakban divatos öltözködési, lakberendezési cuccokra vonatkozik ez a behatárolás.
Picit utánanézve találtam: fontos jellemző, hogy az összhatás régiesnek tűnik és melegséget, otthonosságot, romantikát áraszt. Persze, ami most "régies", az régen nagyon is mai volt, a ma "régiesnek tűnik" pedig régen még sehol sem volt, úgyhogy kicsit homályos ez a dolog azért :D Nem árt vigyázni sem vele, hiszen könnyen átmehet a dolog giccsbe, az meg már nem vintage, hanem borzasztó.
A kifejezést eredetileg a borászatban használták, a sokéves, minőségi borokat jellemezték így.

Ha szeretnél többet tudni a vintage-ról, akkor találtam is egy jópofa blogot (itten van: http://vintagebox-factory.blogspot.com/2010/07/mi-is-az-vintage-stilus.html) sok képpel, ahol  kimerítőbb magyarázatokat találsz, hiszen ez az illető blog fő témája.

A mi fő témánk viszont most az ajándék mintacsomag.
Annyi a dolgod, hogy ha már lájkoltál, akkor a jobb felső sarokban elhelyezkedő rózsaszín/fekete ajándékos dobozra kattintasz, erre itt:



És már töltheted is le a mintacsomagot. Pdf formátumban fogod őket megkapni, jó nagy, számozott képeket.

Remélem, sikerült örömet szereznem :)

6 megjegyzés:

  1. Szuper vagy! Köszönöm! Na ha egy kis időm lesz....Ő is beállt a sorba! :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nekem nincs facebook oldalam,de majd megpróbálom a gyerekekével.Nagyon szépek a mintáid!Kriszta

    VálaszTörlés
  3. Ejnye, mért nincs? Egyébként annak idején engem is alig lehetett rábeszélni:) Ha elküldöd nekem az e-mail címedet a bibircsoki@gmail.com-ra, átküldöm neked e-mail-ben a mintákat.

    VálaszTörlés
  4. Szia,sikerült a gyerekeim "lájkolták" a mintádat,és így le tudtam tölteni és menteni,nagyon köszönöm.Kriszta

    VálaszTörlés
  5. Kedves Bibir! Egész délután az oldalad bújtam: nagyon tetszik a tartalma és astílusa is! Lájkolás után vettem észre az ajándékot, de már hiába kerestem a jelzett helyen a dobozt... És mivel nagyon kíváncsivá tettél: szeretném Tőled kérni meglepi mintákat! A fent említett email-címedre elküldöm a címemet, melyen kíváncsian várom az ajándék mintákat! Jó??? És szerintem ilyen honlap címet csak kiegyensúlyozott, vidám, kreatív ember tud ki(meg)találni!
    Köszönettel: martizeg

    VálaszTörlés
  6. Szia! Örülök, hogy idetaláltál :) Azért nem találod már az ajándékdobozt, mert június 12-ig volt csak fent, addig volt érvényben az ajándék. Ezt persze a fenti blogbejegyzésbe elmulasztottam beírni, csak facebook-on volt kint, elnézést a bakiért. Küldöm a mintákat :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...