2012. április 16., hétfő

A legendás csavart háromszög

Mint minden gyöngyfűző, én is elérkeztem a csavart peyote háromszög állomásig. Elkészült az első ilyenem, hurrá \o/

Valószínűleg nem nagyon mondok újat, de az illendőség kedvéért ideteszem a minta linkjét:

http://lilija.aylabs.com/thumbnails.php?album=topn&cat=0

Nem tudom, milyen információk keringenek, a szájról szájra terjedő dolgok sokszor torzulnak, de amennyire tudom, ez az abszolút eredeti forrás.

A fűzését élveztem, a két fél összevarrása is izgalmas volt (hajaj, de mennyire), de nem mostanában lesz a következő csavart háromszögem elkészülése, ez majdnem biztos :D



Tőlem szokatlan rózsás árnyalatokkal fűztem, most éppen ilyenhez volt kedvem. Érdekes pozícióban áll nálam a rózsaszín, mert nem feltétlenül hordanám, viszont fűzni nagyon szeretek ilyen színű gyöngyökkel, simogatják a szememet :) Azért persze ellensúlynak akad itt egy kis fekete, a 8-as gyöngyök személyében, mert az egyensúly fontos.

Apropó 8-as gyöngyök

Nagyjából fél éve történt, hogy vettem egy fél kilós csomag gyöngyöt, vegyes színűek voltak, a nagyon élénk fajtából, nem sikerült otthagynom őket. Piros, sárga, zöld, kék meg még néhány szín, az az intenzív, tökéletesen telt piros-sárga-zöld-kék, nem holmi pasztelles tunyaság.
Eddig nem használtam fel őket semmihez, mert akkorák mint a ház. Vagyis, ha valaki életében először lát gyöngyöt, akkor tuti nem látja nagynak, de a sima óccsó gyöngyökhöz képest, meg a delicához, meg a 15-ös gyöngyökhöz képest hatalmasak.
Namost, én nem tudtam, mert valami oknál fogva titokban tartotta a gyártó vagy a forgalmazó a gyöngyök pontos méretét, de ezek kéremszépen 8-as gyöngyök :)
Nemrég rendeltem 8-as gyöngyöket csavart háromszög készítése céljából, ekkor szembesültem a megrázó ténnyel, hogy nekem már van belőle fél kiló.

Annyira nem rázott azért meg a dolog, hogy tétlenkedjek az elmúlt napokban, nemcsak csavart háromszöget készítettem, hanem kabosonokat is, márványhatású mintával :)



Már csak lakkozásra várnak, hogy ne kopjon róluk a festék, aztán indulhat a medalionná lényegülés.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tuti!
    Elárulom, rajtam kifogott. No nem a megfűzéssel volt a gond, hanem valamilyen oknál fogva mindig elszakadt a a cérnám közben, úgyhogy most a pihentető dobozban van!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyi vagy! Jót mosolyogtam, mert nekem is pont ugyanez volt a véleményem a csavart medál után....aztán csak csináltam még egyet. :)

    Kabosonjaid ruciját kíváncsian várom!

    VálaszTörlés
  3. Coming soon... :)
    Liza, lehet, hogy damillal kéne. Az összevarrásnál mindenképpen, nekem ott nagyon kellett erőlködni néha, mert elég nagy volt a zsúfoltság, pedig betartottam a méreteket.

    VálaszTörlés
  4. Csodás lett! Kedvet kaptam én is, (majd egyszer) készítek belőle egyet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...