2011. november 8., kedd

Mackó kásagyöngyből

Macit fűztem ma.
Holtversenyben áll nálam a cicával (ugyanazzal a technikával készültek egyébként), szuper aranyos lett! :)


Lehet, hogy kicsit elrugaszkodott a színösszeállítás, de nekem tetszik. Annyit változtatnék rajta, hogy a fekete nózija körül az arcocskát zöld gyöngyre cserélném, mert most túl sok a narancssárga. A szeme pedig fekete vagy barna lenne, nem kék.

A problémás részek - nekem legalábbis - a karok voltak, azt picit macera volt megcsinálni, meg az orrocskás rész is picit bonyolultabb volt a szokottnál, de ezektől eltekintve nem akadt a mackóval különösebb probléma, jól viselkedett :)

oldalról:

hátulról :)

Nézzük a hozzávalókat:

A fejéhez és a testéhez (ezeket egyben kell majd fűznöd) szükséges 1,5 m jó erős, vékony damil. Én 0,27-eset használtam.
A füleihez egyenként 25-25 centis damildarabok.
A pofihoz szintén 25 centis damil.
Karokhoz, lábakhoz négy darab 30 centis damil kell.

Kásagyöngyből pedig kell sötétbarna (nálam narancs), világosbarna (nekem zöld) és három darab fekete gyöngy a szemekhez és az orrhoz.

A fejet és a testet egyben kell megfűzni, a kiálló részek (2 fül, 1 pofi, 4 láb) külön kerülnek a mackóra.

Tehát a technika RAW. Ide kattintva megnézheted, pontosan ez mit is takar, legalábbis az alapokat. A csillagos kör az első, amit meg kell fűznöd. Felfűzöd az első öt gyöngyödet a damil közepére. Szembefűzéssel kell haladni, az ábra érthetően jelöli, melyik gyöngyökben kell keresztezni a damilokat.
Az X-szel jelölt gyöngyökhöz kell majd később a füleket hozzáfűzni.
Az ABCDE gyöngyök pedig a kész fej alján fognak elhelyezkedni, ebből kiindulva fűződik a teste a macinak.
Hogy az Y és a Z gyöngyök mit jelölnek, arról fogalmam sincs.


A QRS gyöngyökhöz fognak kapcsolódni a lábai a mackónak. A mellső mancsok pedig a BT és ET gyöngyökhöz.

A füleket így kell fűzni:

Tehát az X gyöngyből indulsz ki (az egyikből), mindkét damilvégre 2-2 narancssárga gyöngy, vagy barna, ahogy tetszik. Az egyikre még rádobsz egy zöldet - vagy világosbarnát, majd a másik damilvégedet is átfűzöd ezen a más színű középső gyöngyön - nem szemben, hanem ugyanabban az irányban, ez fontos - végül a két szélsőn alulról újra átfűzöd a damilvégeket. Már csak egy záró gyöngy kell, ezen keresztezed őket és kész a fül.

Jön a pofi:
Hm. Ehhez inkább nem írnék szöveges segítséget, mert csak bezavarnék, még magamnak is. Csak annyi hozzáfűznivaló szükséges talán, hogy a csillagos gyöngyben és a mellette levőben kell átfűzni a nózihoz való damilt, aztán a kékkel jelölt damilvéggel kezdeni a kacskaringózást. Nem olyan vészes, mint amilyennek látszik :)

Mellső lábak:
A csillagos körrel kell kezdeni. Megfűzöd a karokat, utána kapcsolod a maci testéhez. A B/E a maci nyakánál lévő kapcsolódási pontokat jelöli, a test mintáján találod őket. Meg a két T betűt is.

Hátsó lábak:
Na, ez a legkönnyebb az egész medvében. Utoljára fűztem és már úgy álltam neki, hogy jóég mi jöhet még, de kár volt aggódni, mert ez volt tényleg a legegyszerűbb testrész.
Amint látod, be kell fűznöd a 30 centis damilodat a már meglévő R gyöngybe úgy, hogy az középen legyen, aztán innen kezdve fűzöl mind a három jelölt gyöngyhöz egy-egy kört, majd azokhoz is egyet-egyet.

És végre elkészült a mackó :)
A minták a 2011-es kiadású Minigyöngyállatkák füzetben jelentek meg (a cicával és a polippal együtt)

Ez itt pedig Donnácska, macifűzés közben :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...