2012. július 8., vasárnap

Nyári dolgok

Ma nemigen fűztem gyöngyöt. Elkezdtem horgolni magamnak egy ékszertartó dobozkát fonalból (kartonbélése lesz, a júliusi Praktikában van hozzá minta, csíkos hengeres tartókat keress), de nem ment, annyira melegem volt, hogy csak nyűglődtem vele. Bár kint voltunk egész nap a kertben, árnyékban grilleztünk, de idebent bizony 30,7 fokot mutatott a mérő.

Alkotó tevékenységet azért folytattam, ugyanis elkészítettem életem első üveg kovászos uborkáját :) Szívem szerint csinálnék még jó pár üveggel, szeretem az újdonsült tudományaimat unásig gyakorolni, meg hát olyan is volna, aki megegye (én pl.), de hát csak egy db 5 lityós dunsztos üveg volt, meg csak két uborka maradt ki.

Íme:

Ez a kompozíció az én mai büszkeségem :)
Alig várom, hogy megkóstoljuk, milyen lett.


Ha még nem próbáltad, de Te is koviubi fan vagy és nincs a környéken nagymama, akkor a klasszik receptet itt megtalálod:


Én annyiban tudom máshogyan, hogy a kenyér rárakása után kell a sós meleg vizet ráönteni az uborkákra, ezzel gyakorlatilag átszűröd a kenyéren a vizet és jól belekeveredik a kovász a cuccba már az elején.

A másik örvendetes nyári dolog, amiről beszámolhatok, bizony várható volt egy ideje, pár bejegyzéssel ezelőtt találkozhattál a minitavunk által kitermelt ebihalakkal :) (Fotók is vannak, nézd meg, ha még nem láttál ebihalat!)
Namost ezek az ebihalak átlényegülést folytattak a napokban és hatalmas létszámú békacsalád történt ma reggelre az udvarunkba:




Vannak vagy egy centisek :) Bizony óvatosan kell lépkedni a kertben, ha vigyázni akarunk rájuk. Nagyon kis fürgék és ott vannak mindenhol.

Ilyen egy tökéletes tomboló nyár közepi vasárnap :)


2 megjegyzés:

  1. A koviubit nálunk anyósom intézi.
    A békákért pedig nagy yyeeeeahhhhhhhhh! Itt Pesten nem nagyon látom őket. Hiányoznak a nyugodt, békadalos alföldi esték.

    VálaszTörlés
  2. Na, nekünk kijut bőven :) Bár ezek a pirinyók még messze vannak a danolástól, de a felmenők mondják rendesen

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...