2012. július 3., kedd

Karkötő minta egy régi peyote háromszöghöz

Emlékszel még? :)

Annak idején, mikor betűztünk, mégpedig gótot, a betűk unalmas egyhangúságát feldobtam egy peyote háromszög mintával, mert úgy éreztem, hogy bár mindenki akar betűket - hiszen ha van egy jól kitalált ábécéd, akkor tied a világ - mégis kissé laposodott a hangulat, hiszen a fekete-fehér hosszú távon nem olyan izgalmas, mint elsőre látszik.
Akár emlékszel, akár nem, ne kutyulj az archívumban, csak ha ez a konkrét célod, inkább belinekelem ide, az a legegyszerűbb:

http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/05/peyote-haromszoges-kitero.html

Hogy kedved legyen megnyitni a linket, elmondom, cakkos a háromszög széle és három lilás árnyalatból áll össze az átmenetes alapszín, geometrikus halványzöld formácskákkal. Na? :)

Ehhez a háromszöghöz dukál egy karkötő minta is, ezt most bocsátom a rendelkezésedre, mert most érzem elérkezettnek az időt. (Kellemes, hűs színek ;)
Az árnyalatok ugyanazok, mint a háromszögnél és tulajdonképpen az összhatás is, tehát teljes mértékben szettesítik egymást.Persze, ha nem bírod a lilát (előfordul) vagy a zöldet (botrány!), akkor lecserélheted más színre. Nekem a mintában leginkább az átmenetes színárnyalatok a fontosak - tetszik, ha ugyanannak a színnek fokozatosan világosodó vagy sötétedő árnyalatait egymást követően láthatom. Persze a tarka is nyerő, ha összeillenek a színek. Magyarul: olyan színekből fűzöl, amilyenből csak szeretnél :)

A minta páratlan peyote technikával fűzendő, ez a sorváltásnál jelent némi problémát, ezzel kapcsolatban IDE kattintva frissítheted a a tudásodat.

A minta elkészítéséhez soook hideg, harsogós kovászos uborkát kívánok Neked is meg magamnak is. Most azt hiszem, elfér, bár én télen is megbirkózom vele. (Sok levével, amit aztán jó meginni ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...