2011. december 30., péntek

Szerencsehozó 3D gyöngy malac Szilveszterre




Újévi malacnak tartogattam ezt a mintát Szilveszterre. Már egy ideje szemezek vele, de sikerült visszafognom magam, hogy csak most tegyem fel a Bigyibogyóba.
Ma megfűztem, közben vagy ötféle kaját is konyhaművészkedtem, úgyhogy a fülét lefelejtettem fűzés közben, erre most figyelmeztetlek is, hogy nem utána kell ráfűzni, hanem közben, a 23. és a 26. körben. Aztán nem bántam meg, mert így is rövidnek bizonyult a damilom, a végén már kész akrobatagyakorlat volt a csomót megkötni. Csak 1 méter damilt vágtam, de kell az 1 m 20 cm.

A többi a minta alapján könnyen fűzhető. Középen a csillagos kör az első: öt gyöngyöt kell fűznöd a damil közepére, az utolsó gyöngyben keresztezed a damilvégeket és kész az első kör. A számok a köröket jelölik. Ha nem ismered a RAW technikát, akkor elég zavarba ejtő lehet a minta első látásra, de hidd el, megéri nekifogni.


Tehát a füleket fűzés közben kell fűzni, mikor az X-szel jelölt gyöngyöknél tartasz. A kunkori farkincát a legutolsó, 81. körhöz kell csatlakoztatni. Ha kész vagy a malac testével, az egyik damilvéget az A-tól E-ig jelölt gyöngyökben keresztülvezeted, aztán jön a minta szerint a farok, végül csomó.
A lábak helye a GHF betűkkel jelölt gyöngyöknél vannak.


Elég testes a malacka, kisebbre számítottam :) fotón nem is érvényesül igazán.
Van egy kisebb malac is, ha nincs kedved ezt a nagy malacot elkészíteni, ezt pedig a Bigyibogyó facebook-os oldalán tudod megnézni

Ha tetszik a technika, nézd meg azt is, hogy lehet 3D cicát, polipot és macit fűzni. Ezek mind, a malacokkal együtt a Minigyöngyállatkák című gyöngyfűző füzetben találhatók meg, a Színes Ötletek sorozat részeként.

Jó malackészítést :)

7 megjegyzés:

  1. ez a malac nagyon ciuki, de nem tudnám megcsinálni olyan nehéz! kaphatnék valami könnyebbet?


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan aranyos lett ez a malacka!!! <3<3 Felraktam mobildísznek. Köszönöm a mintát.

      Törlés
  2. Olyan aranyos lett ez a malacka!!! <3<3 Felraktam mobildísznek. Köszönöm a mintát. ha tudsz még ilyet küldenél ppallmen@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos :)
    Ugye a lábakat külön kell majd a végén hozzáfűzni? Vagy rosszul értelmezem?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...