2011. szeptember 8., csütörtök

Viola gyöngyszövés

Kezdek belelendülni a gyöngyszövésbe :) Ezúttal egy violacsokrot ábrázoló mintát választottam, ezt készítettem el, szintén a saját készítésű szövőkereten. (Ami még mindig csak az első a sorban, szeretnék még több fajtát is csinálni, hiszen ahogy ígértem, tesztelem a házi készítésű szövőkereteket.)
A violás minta 28 gyöngy szélességű, 25 gyöngy hosszúságú. Hétféle színű gyöngyöt keress hozzá, ha Te is meg szeretnéd csinálni: sötétkéket, a lila három árnyalatát, a zöld két árnyalatát, valamint kelleni fog 4 azaz négy szem sárga gyöngy is :)
Mutatom a mintát:

Ha nem tudod, hogy kell gyöngyöt szőni, akkor kattints ide, megmutatom.
Nézd meg az én violáimat:


Annyiban különbözik a mintától, hogy hosszában egy sor hiányzik, csak 27 gyöngy szélességű a gyöngyszövet. Ez azért alakult így, mert szövés közben sikerült elszakítanom a jobb szélső láncfonalat. Első gondolatom az volt, hogy áááárhghghhhh, kárba veszett a munkám, a második ennek folyományaként egy kisebb idegroham (ezt jól lehet kezelni fél deci házi pálinkával ;) a harmadik pedig: nehogymár... jó lesz ez így, szerencse, hogy a szélső szakadt el és nem a középső...
Nos, jó munkát és erős cérnát kívánok
/A minta A gyöngyszövők bibliája c. könyvből való/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...