2012. október 4., csütörtök

Kerek peyote fülbevaló lilában

A legutóbbi minták közül el is készítettem a kerek peyote mintát - fülbevalónak.




A különlegessége a dolognak, hogy ezúttal gyöngyfűző cérnával fűztem, nem damillal. Tartottam tőle, mert tudom, hogy sokan nem szeretik, de kellemesen csalódtam. A varrócérnánál mindenképpen jobb vele dolgozni :D
Nem bolyhosodik, nem csomósodik - és ha mégis, akkor a damillal szemben nem marad göndör! Úgyhogy maximálisan elégedett vagyok. Ja, és tartáshibákat sem észlelek, tökéletesen stabil az egész fülbevaló.

A márkája Toho egyébként - lehet, hogy ez sem utolsó szempont a minőséget tekintve. Ezt nem merem határozottan állítani, mivel eddig csak a varrócérnát próbáltam, amit nyilván nem gyöngyfűzéshez álmodtak meg; és Anyukám kb. 15 éves gyöngyfűző cérnáját - ami ugyan elég profi, viszont azóta sem találok olyat sehol. Damilszerű, de nem damil - ilyen fehér, nyúlós, szálakra szedhető cucc.

Van bibi is :) Rejtély számomra, hogyan lehet szépen hajligatni a szerelőpálcát, úgyhogy nem néz ki a legfényesebben a kunkor a fülbevaló alapnál:


Úgy voltam vele, hogy ha a második szépen sikerül - picit máshogy csináltam - akkor az elsőnek is lecserélem a pálcáját, de hát nem jött össze, úgyhogy egyelőre marad ilyen. Aztán majd ha nem fűznek hozzá érzelmek, akkor kitalálom, hogy damilra cserélem vagy más megoldásra.

Szóval a dróthajlító technikámon igencsak van még mit csiszolni :D

Majd elfelejtettem - a mintát itt találod: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/10/aprominta.html

4 megjegyzés:

  1. Csudiszép a fülid....és én egyébként igen szeretem a cérnát...ha lehetne mindent azzal fűznék....és a Nylbond bőrvarrót használom.
    Szóval: Megfogod a pálcát, és az egyik végét teljesen derékszögben meghajlítod....ennek a résznek a hosszúsága függ attól, hogy mekkora "hurkát" akarsz, de sacc/kb 1,2cmm...ezután fogod a kis speckó szerszámot, ennek a kis meghajlított résznek a közepére helyezed...és most ellenkező irányban hajlítod a pálcát úgy, hogy a vége éppen a hajlítás "görbületéhez" érjen...és már készen is van a szupi kis hurkod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a segítséget! A derékszögig még rendben volt és spec szerszám is van, csak aztán nem a hajlított rész közepénél folytattam, szerintem ott rontottam el. Majd gyakorolok :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...