2012. október 8., hétfő

Fekete macska minta

Halloweenre természetesen - de simán csak cicórajongóknak vagy kimondottan fekete cicó rajongóknak is tökéletes :)

Ismét kerek peyote a minta, ami azt jelenti, hogy ötszáz darab gyöngyre lesz hozzá szükséged. Ha nem nézzük azt, hogy különböző színek kellenek hozzá, akkor egy teljes öt grammos kiszerelésből éppen kijön egy pár fülbevaló - ugyanis egy darab 11/0-s delica gyöngy súlya 0,005 gramm.
Na most már ezt is tudjuk, azért hozzátenném, hogy teljesen véletlenül sikerült a kerek minták alapját ötszáz darabosra fejleszteni :)

Tehát a macsek:


Ha esetleg nem volna tiszta, hogy mi hogy áll, akkor itt az eredeti kép is, mely az én cicámat inspirálta:


Sajnos nem tudom, eredetileg honnan ered, mert már háromszor körbejárta a fotó az internetet, úgyhogy lehetetlen lekövetni. Ez bizony már bent van a közösben.

Kezdőknek útmutató: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/09/kerek-medal-keszitesi-utmutato.html - ez egy lépésről lépésre leírás a kerek medálhoz - amit persze fülbevalónak is elkészíthetsz.
A páratlan peyote technika ismerete szükséges a dologhoz, ezt érdemes begyakorolni, mielőtt belefogsz egy ilyen medálba - bár ennek a leírását is tartalmazza az útmutató.

Jó hír: az az ötletem támadt, hogy a héten mintás hetet tartok. Ez azt jelenti, hogy minden bejegyzésre jut majd egy minta. Főleg persze a Halloween jegyében, de lesz olyan témájú gyöngyfűzés minta is, ami azért függetleníthető, hogy ne csak ilyenkor legyen aktuális - és ne csak annak, aki szereti a Halloweent.

A fekete cica volt az első, fogadd szeretettel :)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...