2012. szeptember 3., hétfő

Kalocsai peyote fülbevaló

Nemrég túlléptük az ezer fős tábort a facebook-on - ha csatlakozni szeretnél, várlak szeretettel itt:

https://www.facebook.com/gyongybolond

ezért készítettem egy ajándék mappát tele új facebookos borítóképekkel. Főleg magyaros a téma, van benne néhány matyó és kalocsai hímzésmintás borítókép - de találsz nem magyaros, sőt őszi témájút is, ha  nem akarsz hímzésmintát borítóképnek.
A borítóképek között találsz egy kerek peyote fülbevaló mintát is, hogy egy kis munkával is ellássalak :) Ez a fülbevaló minta a kalocsai peyote (és gyöngyszövés) karkötőhöz terveződött, kiegészítésképpen. Persze medálnak is fűzheted, ha úgy szeretnéd.

Én már el is készítettem a hétvégén:



11/0-s delica gyöngyöt használva 4x4 cm-es tökéletes korongot fogsz kapni (saját fejlesztés a forma :P), plusz az ezüst akasztó, nekem ez két centit jelentett még hozzá.


Talán nem kéne egy gyöngyfűzős blogban ezt így kijelenteni mert nem lesz túl népszerű, de nagyon próbáltam visszafogni magam gyöngyfűzés terén a hétvégén, egész pontosan teljesen más terveim voltak. Ennek ellenére képtelen voltam ellenállni a mintának, úgyhogy mégis nekiültem és egy lendülettel el is készítettem ezt a pár fülbevalót. 
Téged is erre biztatlak - szeptember elejei sulikezdés és miegymás ide vagy oda - mert élvezet fűzni. Változatosak a színei és viszonylag hamar sikerélményt biztosít, mert mégsem egy karkötő méret.

Én meg egyébként is fülbevalós vagyok, szeretem a jó kis lógós-röpülős, egyedi darabokat, ez az apró részlet hatalmasat lendíthet az ember lányának megjelenésén. Ez a fenti fülbevaló például egy egyszínű fekete vagy fehér felsővel bombabiztos hatású lehet. Leginkább garbó-párti vagyok, de ezzel még kell várni egy-két hónapot.

Ezt a kalocsai mintát megtalálod tehát a facebook-on, ebben a mappában:



De találsz még ilyen kerek medál - avagy fülbevaló - mintát az ajándék ékszerminta csomagban is itt:


És a hírlevélben is küldök néhányat, sok másfajta minta mellett, érdemes feliratkozni ;)

A sulikezdőknek részvétemet kell nyilvánítsam - bár a hétfő az mindenkinek hétfő, de nektek most nagyon. Azt vettem észre, hétfő sokkal gyakrabban van, mint bármilyen másik nap...

Kitartást és szép hetet kívánok :)

8 megjegyzés:

  1. én már nézegettem, nagyon kis édes, csak sajnos nincs ennyi színem

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos munka!!! Nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm,gyönyörű!
    A medál mintát nem találtam az ajándék minták között.

    VálaszTörlés
  4. Köszi :)
    Ott van pedig, rögtön a második minta volt. ha nagyon nem találod, szólj és átküldöm e-mailben a linket.

    VálaszTörlés
  5. Engem nem nagyon érint meg ez a kalocsai mánia, de nagyon jó ez a füli!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...