2012. augusztus 13., hétfő

Új peyote minta és gyöngyszövés tesó

Gyöngyminta napot tartunk ma :) Úgy érzem, régen volt már egy jó kis új minta a tarsolyomban, éppen itt az ideje egy új gyöngyfűzés minta-párosnak. Persze ismét peyote- és gyöngyszövés mintákról van szó.

Éppen csontlevest készítek egyébként, úgyhogy van időm most mintát gyártani bőven. Egyetlen receptet sem találtam, ami szerint másfél óránál kevesebb ideig kéne pöszörögtetni a boci csontját, mielőtt belekerül a többi alkatrész - tehát beszorultam a konyhába, nincs bicikli ma :(
De sebaj, hétvégén amúgy is betekertünk egészen a városba, megnéztük a múzeumban a Munkácsy kiállítást. Különleges élmény ám élőben látni olyan festményeket, amiket kicsi korom óta számtalanszor láttam iskolában, könyvben, gyakorlatilag bárhol... Volt persze sok olyan, amit nem láttam még, nem vagyok az átlagnál jobban otthon a festményekben, meg hát a többi műalkotásban sem. De szép és különleges, érdemes beugrani szétnézni.

No, jöjjenek a minták :)
A peyote változat egy kétszemes páratlan peyote minta, három színből áll, világos- és sötétzöld, valamint rózsaszín árnyalatokkal. A kétszemes peyote-ot ugyanúgy kell csinálni, mint a sima egyszemeset, csak két szem gyöngyöt egy szemként kezelsz tulajdonképpen. A páratlan peyote-ot viszont sorfordulásnál eléggé máshogy kell fűzni, mint a sima páros peyote-ot, itt megnézheted:

http://bigyibogyo.blogspot.hu/2011/08/paratlan-peyote-fuzese.html

Így ebben a színösszeállításban a minta főleg a nyár típusúaknak jó - mármint ha pont ezeket a hűvös árnyalatokat használod, ezen belül is a hideg nyárnak és a lágy nyárnak.
Ha nem tudod, mit takarnak ezek a kategóriák, akkor iratkozz fel a hírlevélre ITT vagy ITT- fény derül erre is, meg egy csomó gyöngyfűzés mintát is fogsz kapni.Ha inkább gyöngyszövés-párti vagy, akkor pedig itt van ugyanennek a mintának a gyöngyszövés verziója is:

Ha esetleg szükség van segítségre gyöngyszövés téren, akkor nézz körül ITT

Jó szórakozást! Kész a levesem, király lett :)

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...