2011. augusztus 22., hétfő

Páratlan peyote fűzése

A páratlan peyote abban különbözik a páros peyote fűzéstől, hogy - egy karkötőnél például - páratlan számú gyöngyből áll egy sor. Nem sokkal nehezebb egy ilyen ékszert elkészíteni, mint a párosat, egy kevés gyakorlattal nem fog problémát okozni.
Itt egy ábra:
 Amikor elérsz a fordulóponthoz a sor végén, mielőtt folytatnád a következő sorral, az előző sor utolsó gyöngyének hurkába fűzöd a tűt, majd vissza a legutolsó gyöngybe, ezután jöhet a következő gyöngy.
Létezik kétszemes és háromszemes peyote is, ez abban más, hogy itt két, illetve három szem gyöngyöt gyakorlatilag egyként kezelünk, ezzel a technikával valamivel gyorsabban lehet elkészíteni az ékszert, és könnyebb egyenletesen fűzni, kevésbé csúsznak szét a dolgok.
Picit homályosra sikerült a fotó, de a lényeg látszik.
Ha már csak nagyjából húsz centi van a damilból, akkor szépen dolgozd bele a már meglévő részébe a karkötőnek (azért mondok karkötőt, mert azt a legegyszerűbb ezzel a technikával összehozni), ez pedig a következőképpen történjen:
vagy valami hasonló :)
Fontos, hogy ne akkor jusson eszedbe, hogy elfogy a damilod, mikor már csak öt centi van belőle; és semmiképp se csomózgass, mert az nagyon ronda és nem lehet eltüntetni sehogy.
A következő szálat ugyanilyen módon kell bedolgozni, ha ezt jól csináltad, akkor a damil hosszabbik fele ott fog kilógni, ahol az eldolgozandó damil lógott ki. Vagyis a kép szerint a jobb felső sarokban a piros gyöngy.

Legközelebb jön a két peyote fűzés egybefűzése, ez akkor hasznos, ha például kapocs nélküli, felhúzós karkötőt szeretnénk, vagy a gyöngybogyó készítésének is van egy olyan fajtája, mikor ezt használjuk.
Addig itt egy karkötő minta, szintén saját tervezés. Páros peyote!Peyote alapfűzés, páros peyote:
http://bigyibogyo.blogspot.com/2011/08/peyote-karkoto-fuzese.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...