2011. augusztus 9., kedd

A gyöngyök tárolása

A gyöngyök és a hozzátartozó alkatrészek és szerszámok tárolására számtalan lehetőség van, csak a fantázia szabhat határt a dolognak. Ennek ellenére sok problémát tud okozni. A térdig érő csizmám gyári dobozával kezdtem, akkor még a gyöngyözős könyveket is benne tároltam. De az ember észre sem veszi, és már a lakás minden részében hobbikellékek állnak lesben. Alattomosan tudnak terjedni, az biztos :) Ma már - egy helyre zsúfolt állapotban - a csizmás doboz háromszorosát teszi ki a felszerelésem, könyvek nélkül. Nem merem írni, hogy rendbe rakott állapotban, sajnos hiába küzdök, abban a dobozban nem lesz rend soha :) Ez nem baj egyébként, amíg biztonságos tárolókban vannak a cuccok, nem mennek tönkre, és amíg mindenről tudjuk, mi hol van. A zseni úgyis átlát a káoszon ugye...
Vannak persze reménytelen álmaim a témában:
egyszerűen csodálatos... :)
Dehát míg nincs egy hangárnyi szobánk külön ennek a kedvtelésnek szentelve - mondhatnám: műhely -, addig maradnak a picit kispolgáribb, de azért hatékony és találékony módszerek. Szerintem tökéletesen felesleges tárolóedényre költeni. (Lehet, hogy emiatt a véleményem miatt folyamatos a rendetlenség a gyöngyös dobozomban? :) Persze nem árt, ha akad egy-két eleve erre a célra elrendeltetett doboz, nekem is van ilyenem, viszont drága, én meg sóher vagyok. Inkább veszek ugyanannyi pénzért gyöngyöt. (de nem?)
Viszont! Mivel a pasik kevésbé csábulnak el, ha tárolásról van szó, és nem a szépdedrága, hanem inkább az olcsóéspraktikus felé tendálnak, ha kütyük tárolásáról van szó, nagy áruházláncok bütykölős részlegén gyöngytárolásra tökéletesen megfelelő, olcsó csavartároló dobozokat lehet beszerezni. Mi azt hiszem, az obiban találtunk egy ilyet, 4-500 forint volt darabja, kb. 10x15 centis az alapterülete, kilenc rekesz van benne.
És hát van az a megoldás, mikor olyan dobozt használunk, amiben azelőtt valami más volt. Ha az eredeti funkcióra kiadott pénzt nem számítjuk, akkor ez a megoldás tulajdonképpen ingyenes. Persze nem, de vannak dolgok, amiket úgyis megveszünk, vagy mert kell, vagy mert vágyunk rá. Ha mondjuk a nagyi szed olyan gyógyszert, ami nem leveles vagy zacskós, hanem fiolában lehet kapni, el lehet tőle kunyerálni kásagyöngy vagy delica tárolására. A cottage cheese dobozában nagyszerűen lehet teklagyöngyöket tartani. Ha nincs neki műanyag teteje, márpedig általában nincs, akkor jó rá a tejfölös dobozé. A kiürült temperás üvegcsék is tökéletesen megfelelnek. Aztán sokan használnak szemránckrémet, annak a doboza is nagyon jó, hiszen nem túl nagy, hogy kényelmetlen legyen használni, és nem is túl kicsi. Szóval, a lehetőségek tárháza végtelen.
A kapcsokat, szerelőpálcákat, gyöngykupakokat, karikákat és ilyesmiket én egyazon rekeszben tárolom, nem szeretem a túl sok dobozkát sem, mert akkor meg már azért nem lehet kiigazodni. A tűknek persze külön dobozkájuk van, bár tervezem, hogy csinálok nekik tűpárnát:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...