2013. április 29., hétfő

Díjat kaptam, továbbadom

Ez a nap is eljött, kaptam egy díjat :) Nekem ez az első, úgyhogy roppant büszke vagyok, ráadásul továbbadhatom a kedvenceimnek. Igaz, nem mindenkinek, hiszen vannak szabályok a célszemélyek (vagy célblogok) szűkítésére.

A díjat


Dittitől kaptam. Nagyon köszönöm neki, tényleg hihetetlenül jól esik, ezen kívül megismertem egy szuper kreatív blogot. Kedvencem tőle Kázmér Hubája :) Varrni kell, leírás is van hozzá.

No jöjjenek a szabályok:

1. Megemlítem, kitől kaptam a csokrot (díjat).
2. Felsorolok 4 bloggert, akiknél a rendszeres olvasók száma nem éri el a 200-at.
3. Egy-egy kommentet hagyok a választott blogokon a díjazásról.

Szóval négy blogger:

Drótboszorkány, vagy Muzlyke Ékszer. (Ezt eddig nem kérdeztem tőle, de vajon "müzlikének" kell mondani?:) Orsi blogját úgy ismertem meg, hogy csináltam egyszer egy játékot, amin a saját készítésű kabosonjaim voltak a nyeremény. Ő volt az egyik nyertes és vissza is küldte a fotót a nyereményből készült ékszerekről, amik valami fantasztikusak lettek.
Amit nagyon tudok értékelni, hogy hihetetlen kitartással, kreativitással készíti az ékszereit. Igen termékeny tempóban :)

Süti vagy nem süti... Nem ékszeres blog, viszont olvasmányos. Ezenkívül kreatív, hiszen írója - Dorc - fotózik, nem is akárhogy. Kedvenc írásom tőle a svédek férfi-női különbségeket felszámolni akaró hajlamáról szól: Nemtelenek, avagy a svédek a fejükre estek.
Most épp új családtagot várnak Lancelot békával, úgyhogy már fel is rúgtam a szabályt (remélem, nem túl rigorózus), mert ezt a BestBlog csokrot most közösen kapják :)

A Seafalcon főz Főzős blog. Jókedélyű hajós ember hasonlóan jókedélyű írásait lehet olvasni guszta receptekkel. Az ízlésünk úgy tűnik, hasonló és ha megnézed a címkefelhőt, a "leves" van legvastagabbal írva, ami nagyon hasznos, mert újabban nagyon leveses vagyok. Van már neki díja sok, most hirtelen négyet is összeszámoltam. Remélem, nem haragszik majd, hogy elárasztom egy ötödikkel :)

♥ Minden ami kreatív ♥ Zsuzsula kreatív blogot ír, lelkesen és fáradhatatlanul gyűjti olvasóinak a megvalósítandó jópofa ötleteket. Azokat a homlokracsapós, "nekem is eszembe juthatott volna" fajtákat. Fotózik is, versenyekre meg táborokba jár, valamint fiatal korából kifolyólag iskolába :) Csak így tovább!


No, ők az én választottjaim, megyek és értesítem is őket :)
Dittinek köszönöm még egyszer, hogy rám gondolt :)


2013. április 25., csütörtök

Kedvcsináló a tavaszi mintákhoz

Tegnap készült egy kerek fülbevaló minta a tavaszi karkötőhöz, ezt a fülbevalót el is készítettem.

Karkötő minta: http://bigyibogyo.com/mintak/tavasziviragok.pdf
Hozzá kerek minta: http://bigyibogyo.com/mintak/tavaszikerek.pdf

Egyrészt valami hihetetlen mértékű tavaszi hangulata van, másrészt nagyon tetszik (megint eltaláltam a saját ízlésemet :P ), harmadrészt meg kíváncsi voltam, hogyan fest fűzve.
Meg is mutatom, hátha kedvet csinálok neked is az elkészítéséhez, ha eddig esetleg még nem vetted fel a to-do listádra:
Vakító napsütésben fotóztam, konkrétan semmit nem láttam közben, ennek ellenére élesek a képek, úgyhogy dagad a májam :)
Viszont keményen megküzdöttem a fotókért, mert 3 azaz háromszor fújta el az egész kompozíciót a szellő (természetesen csak beállítás után). Erre mondják, hogy a bolond az, aki újra meg újra elköveti ugyanazt a baromságot és mégis más eredményt vár. Negyedszerre sikerült megvilágosodnom és körbepakoltam nehezékkel a hátteret.

Tehát ennek a fülinek a mintája itt: http://bigyibogyo.com/mintak/tavaszikerek.pdf
Kezdőknek technikai útmutató a kerek mintáimhoz itt: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/09/kerek-medal-keszitesi-utmutato.html
(tudom, hogy régi motorosok már ismerik oda-vissza, de a friss húsok még nem biztos, hogy eljutottak idáig, azért linkelem sokat)


Orgona növekedéséről fázisfotó :)


2013. április 24., szerda

Tavaszi virágos minta

No, az a harci helyzet, hogy nemsokára anyák napja lesz. Az anyukák is lányok, tehát legtöbbjük szereti a gyöngyből készült csecsebecsét, a gyöngyösöknek tehát ez az egyik legkönnyebben ajándékozható ünnepük :) (azért ez a magas intelligenciahányadost igénylő levezetés kiveri a biztosítékot, nem? :D )

A lényeg, hogy a fentiekkel újat nyilván nem mondtam, viszont peyote mintával tudok szolgálni, virágossal-széppel-tavaszival.
Azt kell tudni elöljáróban a mintáról, hogy van hozzávaló karkötő is. Egyelőre csak peyote - kacérkodtam a gyöngyszövés verzióval, de sehogy sem tetszett, még szöszölök vele, de nem ígérem.
Tehát alant a mai minta - kerek -, karkötő párját pedig itt találod letölthetőben (pdf): http://bigyibogyo.com/mintak/tavasziviragok.pdf

Színek és formavilág (design :P ) ugyanaz - hiszen ettől tartoznak össze.

Link a képen és itt: http://bigyibogyo.com/mintak/tavaszikerek.pdf

Remélem, hogy a linkek működnek - a facebook-on nincs ez mindig így, konkrétan egy számomra teljesen vadidegen oldalra mutatnak (onotiw.dnset.com), amit aztán nem is talál a böngésző. A blogos linkek működnek, csak a bigyibogyo.com-osok nem. És csak a facén. Több, mint dühítő. Akit megkérdeztünk és ért is hozzá, annak a második neve a "majdholnap", a harmadik meg a "jajelfelejtettem", úgyhogy nem tudom, mikor oldódik meg a probléma, addig azt tudom mondani, hogy ne kopizz, ne kattints, hanem írj. Éljen a grafománia :)

(ja és aki tud bármit az onotiw.dnset.com-ról, azt tárt fülekkel hallgatom. Egyáltalán mi a harag ez? why? warum? mértmértmért? összeesküvést szimatolok :P )

2013. április 23., kedd

Piros pöttyös

A mai fülbevaló muskátliszínekben pompázó pettyeket kapott - már amennyiben a muskátlit pirosnak tekintjük.
A háttérszín pedig irizáló metálbarna, nem tudom, ez mennyire látszik, életben marha jól néz ki. Kicsit olyan ez a szín, mintha aranyfüstös lenne. Magyaráztam magamnak, hogy de hát metálbarna, de nem, csak látom benne az aranyat. (DB-007)
Éjszakai forgolódás közben találtam ki, hogy ebből a két színből kéne valamit fűzni, és hogy ebből a két színből valami pöttyöset kéne. Hát ez lett:


2013. április 18., csütörtök

Romantikus rózsák

Vagyis roró (haha)

Romantikus rózsamintás fülbevalót fűztem, meleg barna alapon meleg rózsaszín rózsák, egészen békebeli hangulata lett neki.
El kell mondjam, hogy a rózsa belseje is rózsaszín, egészen világos árnyalat, de rózsaszín. Ugyanaz az árnyalat, amivel múltkor a keltát fűztem és szintén nem sikerült értelmes fotót készíteni róla. Néhol fehérebb, mint a tényleg fehér háttér, aminél amúgy extrém nehéz elérni, hogy a képen is fehér legyen...
Na mindegy, nem károgok (de most komolyan, nézd a középső képet, szinte világít a rózsa közepe, elképesztő :D )

Van a fűzésben egy hiba is, rutinosak hamar megtalálják, de benne hagytam, mert még elfért. A golyók - nemtom, mennyire látszik - fából vannak. Van még belőlük sok, aminek örülök, mert erősen kedvelem őket :)

2013. április 17., szerda

Tavaszi peyote karkötő

Tavaszi virágos mintát terveztem és ezúttal végre-végre nem azért, mert hívogatni kell, hanem mert már itt van és nagyon szép tavaszi az idő és a hangulat is --> örömboldogság.
Olyan koncerteket rendeznek a rigók a kertben, hogy lepipálja az ACDC-t - persze műfajokat nem érdemes versenyeztetni. Vagyis leginkább a szomszéd diófáján (kép lentebb), hozzánk nem nagyon merészkednek a cicák miatt. Ha szeretnél rigókat csalogatni, tegyél ki almát, azt nagyon szeretik. A darazsak is, de hát mindennek megvan a maga akadálya...

Régen volt már minta, főleg peyote karkötő minta, úgyhogy éppen itt van az ideje egynek, ne már mindig csak az a fülbevaló... :)

Páros peyote technikával készítendő, 100 sor hosszúra terveztem (18 cm).

Ahogy a képen is látod, van hozzá letölthető számozott leírás, mivel a virágok és a levelek is színátmenetesek és nem árt, ha nem kell túlerőltetni a szemed (ugye).

Letöltési link:

Ez pedig a szomszéd diófája:

Na most ezt képzeld el éjszaka, néhány sör és egész napos horrorfilmezés után...

Nekünk csak ilyen szolid kis növénykéink vannak :)

Jó szórakozást a fűzéshez :)

2013. április 16., kedd

Egy sima, egy fordított

Nem kötünk, csak úgy néz ki :)
Kötött mintás peyote fülbevalót fűztem és reményeim szerint látszik is, hogy kötésmintás. Persze ehhez picit távolabbról kell szemlélni, mondjuk ilyen messziről:

Vannak azért közelik is, hogy megfigyelhesd, hol a suskus.

2013. április 14., vasárnap

Kelta mintás fülbevaló

Mai fülbevalónk kelta mintát visel, fotózni pedig lehetetlenség volt úgy, hogy visszaadják a képek a színeket. Ezért elárulom, hogy halvány (bugyi)rózsaszínből és egy sötétebb irizáló, rózsaszínes-feketés delicából áll. Tudom, hogy ez így nem túl konkrét, de a kódokat természetesen nem tudom.
Azon agyalok, excel táblában kéne vezetnem a vásárolt gyöngyeimet, fotóval illusztrálva. Hiába, nincs más megoldás.
Általában kihagyok egy szem gyöngyöt a füli teteje táján a szerelőkarikának, ezúttal ezt elfelejtettem (nem hiszed el, akkor vettem észre, hogy valami nem oké, mikor már javában kész volt a fűzés). Utólag fűztem ezért hozzá akasztót, de nem bánom, mert ennek a mintának ez jól áll.

Hogy tetszik? :)

2013. április 11., csütörtök

Tavaszi madárkák

Ismét tavaszozunk a mai ékszerrel, végre kezd lassan de biztosan aktuálissá válni a téma :P Nálunk csodálatos napsütés van és finom meleg. Vettem sört is délutánra, irány a terasz, idén először végre. Az ember még nem tudja, de szerintem nem lesz kifogása a program ellen.

Szóval ékszer: kismadárkás fülbevalót fűztem, a végeredmény aszimmetrikus, mert szerintem így most ez jobb.A kontúrok ezúttal fekete helyett sötétbarnák, mert lágyítja az összképet. (ez amúgy érvényes a szemceruzára is)
Sárga madár kislány (avagy szakszerűbben tojó), piros madár kisfiú. Hogy honnan tudom? Hát, manapság ez már döntés kérdése...

2013. április 7., vasárnap

Szivárványos fülbevaló

Megfűztem a saját mintámat (ITT találod Színörvény néven), fülbevalót készítettem belőle (milyen szokatlan tőlem...)A minta ihletője akár Nyugigumi is lehetne, de őt már később ismertem meg :) Hogy ki az a Nyugigumi?Csodálatos jószág, Anyukámtól kunyeráltam el, mikor legutóbb otthon jártam és nevéhez méltón stresszlevezető hatása is van, ami mai rohanó világunkban elengedhetetlen (rohanás közben amúgy is jól lehet nyugigumizni :P). Ha sokat stresszelsz és nincs nyugigumid, ajánlom a pukifólia (légpárnás polietilén védőfólia) nyomkodását, az is elég hatásos, csak van egy hátránya: egyszer elfogy.

Ha szivárványpárti vagy, van ám egy karkötő mintám is - vagyis kettő, mert peyote és gyöngyszövés is van belőle, ajánlom figyelmedbe:
http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/04/szivarvany-peyote-es-gyongyszoves-minta.html

2013. április 1., hétfő

Katicabogár

Ezt is megértük, hogy bolondok napjára essen a Húsvét hétfő, ezennel kívánok nagyon boldog Húsvétot is és bolondok napját is, a megfelelő - akár mindkettő - aláhúzandó :)

Én meg közben elkészítettem a katicabogaras kerek mintámat fülbevalónak, ha eddig nem volt esedékes számodra a szerelembe esés vele, akkor talán majd most:
Húsvéti kacsa pedig itt: 


Kellemes ünnepeket kívánok! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...