2013. szeptember 30., hétfő

Fekete-rózsaszín karkötő

Nagyjából 8 éves korom óta nem én vagyok a rózsaszín leglelkesebb rajongója (bár középsuliban volt egy igen ciki mértékű kampányszerű rózsaszín fellángolásom).
Persze az ellenérzések mérsékl elmúltak, mióta napi szinten fűzök, mert közben rájöttem, hogy ez is ugyanolyan csodálatos szín, mint az összes többi és nagy lehetőségek vannak benne. Hordani nem nagyon szoktam, mert szerintem nem áll jól nekem, viszont nagyon szeretem fűzni - egészen terápiás hatása van néha.

Ez a mai művem viszont nagyon, de nagyon bejön! Persze a fekete is sokat dob a dolgon, de szerintem egy egészen hatásos színösszeállítása lett ez a Mu féle karkötőnek.Ebben a lenyűgöző időjárásban (meg még hétfő is van) nem nagyon tudok értelmes képeket lőni, de többnyire látszik a lényeg :)Luca cica napi egyensúlygyakorlatát is megtekinthetjük :)


2013. szeptember 27., péntek

Wave karkötő

A bloghoz is hozzájutok már egy kicsit végre. Elvesztettem a héten egy kicsit a fonalat időbeosztás terén, de már előkerült :)

Wave karkötőt fűztem a minap a hozzáillő fülbevalóhoz.


Két verzió is született, mert leendő gazdájával úgy okoskodtunk, hogy plusz gyöngyökkel el kéne érni némi méretigazodást. Így viszont hosszú lett, kivettem a plusz gyöngyöket, hogy 21 helyett csak 19,5 centi legyen - ilyen hosszúságot tesznek ki a matt rózsaszín csiszolt gyöngyök, amik lekerültek.Végül 19 cm lett (ami pörfikt amúgy), csak azt nem értettem sehogy órákig, hova tűnt a fél centi. Én tudom, hogy nagyon sötét vagyok matekból, de ez akkor sem okés.
Aztán rájöttem és elég egyértelmű is, de hiába: zűrös hetem volt.

Viszont végre már péntek van :)

Ja igen, minta itt: http://centperles.canalblog.com/archives/2012/08/19/24922069.html

2013. szeptember 23., hétfő

Szülinap

Szombaton betöltöttem a harmadik x-et (komoly felnőtt vagyok, bizony) és a Schnappy-féle szülinapos játék keretében kaptam ajándékcsomagot Erától :)

Era nagyon kitett magáért, ilyen gyönyörűséges dolgokat kaptam:Minden egyes darab tökéletesen el van találva, a gyönyörű gyöngyhímzett nyaklánc pedig bombasztikusan áll nekem, szerénytelenül állíthatom :)
Csini organza tatyóban kaptam a szépségeket.

Különösen jól esett a lelkemnek a házi készítésű sárgabarack dzsem, amit azért kaptam, mert valahol valakinek említettem, hogy szeretem (ez nagyon erősen finomított kifejezés - az én szívemhez ugyanis házi sárgabaracklekváron keresztül visz az út). Ezt a nagyon figyelmes gesztust külön köszönöm.Természetesen előbb ettem, aztán fotóztam...
Namost ez itt konkrétan az a fajta, aminek nekiülsz és megeszed egyszerre az egészet (elképesztően finom).
Töredelmesen bevallom, hogy erre én hajlamos is vagyok, tüntettem már el ültő helyemben üvegnyi lekvárt.
30 évesen már illik magát moderálnia az embernek a legkritikusabb helyzetekben is, így van még a dzsemből. (Sütök este hozzá palacsintát)
Aztán persze a következményekből is tanul az ember jánya ;) Azért gyanítom, a holnapot már nem éri meg...

Erának köszönöm még egyszer a fantasztikus csomagot :)

2013. szeptember 20., péntek

Hegedű peyote minta

A mai nap a zenekedvelőké, ugyanis hegedű mintát terveztem :)
Kedvenc hangszer, de csak a cselló után.

Tíz színből áll, kétszemes peyote technikával készült karkötő lesz a végeredmény.


A képre kattintva számozott leírást találsz, vagy ha bepötyögöd ezt itt:

Most pedig rohanok, mert lejárt a személyim; újat kell csináltatnom, különben nem leszek teljes értékű tagja a társadalomnak.
Nem utolsó sorban végre megszabadulok attól a ritka rusnya képtől, amit tíz éve kell mutogatnom hivatalos ügyintézés és piavásárlás közben. Reméljük, a következő tíz év máshogy alakul...

2013. szeptember 17., kedd

Starburst fülbevaló

No ezek a Rizo gyöngyök nem lesznek a kedvenceim. Borzasztóan öntörvényűek, arra állnak, amerre ők akarnak, ami nyilván véletlenül sem esik egybe azzal, ahogy én akarom, hogy álljanak.
Pont mint a hajam. A különbség az, hogy a hajam önállóan képes vállalhatóan kinézni egészen addig, míg ki nem szagolja, hogy frizurát akarok csinálni. Nem is szoktam.


A minta egyébként nagyon hálás - gyors, látványos. Kezdőknek való, így a rekordsebességű motiválódás reményében akár első munkának is ideális.
Ha elbírsz a Rizókkal :P

Az eredeti minta ITT, én picit változtattam rajta.
Amúgy a színösszállításom tök jó, nem? :)

2013. szeptember 13., péntek

Pacman

Kicsit elbambultam, csak most, este jöttem rá, hogy péntek 13. van. Nincs nagy gáz, a péntek az megvolt :)
Amúgy a péntek 13-ban az a szerencsés (!) - már azon kívül, hogy ez a nap is csak 24 órából áll -, hogy fel lehet előre készülni mindenféle vélt és valós katasztrófákra. Magyarul nem fogsz leblokkolni a vérfagyasztó pániktól, ha épp atomcsapás éri a nappalid közepét (igen, túl sok filmet nézek) vagy a tárgyalás után a mosdóban veszed észre, hogy végig spenót volt a fogad között.

No erről ennyit, eccerű a filozófiám, de legalább pozitív.
Fűzzünk inkább Pacman-t! :)

Letölthető számozott verzió itt: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/pacman.pdf

Jó mulatást! :)

2013. szeptember 10., kedd

Tavaszi hajókormány ősz típusnak

A mai művem minimum fura.

Gondoltam, ironikus leszek és az ősz ellenére én most egy tavasz nevű mintát fogok fűzni (Mu Printemps).
Sehogy nem boldogultam a mintával, vagy ötödjére kezdtem neki újabb színekkel, mire végre eltaláltam azt a koktélt, amire könnyű szívvel rámondtam az áment.
Itt damilproblémák kezdődtek, képtelen voltam eltalálni azt a hosszt, amiből kijön egy virág.
A harmadik virág végénél elfogyott a barna gyöngy. A karkötőről le kellett mondjak, így ebből a barnás színösszeállításból jobb híján készítettem fülbevalót. Lebontani nem akartam, mert akkor még úgy gondoltam, hogy ez a szín tök jó ezekhez a virágokhoz.
A karkötő nem ugrik, újra színkeverésbe fogtam. (haha. Itt már azért kezdtem picit ideges lenni. Tele vagyok használhatatlan virágokkal.)

A legújabb verzió nagyon dögös, eddig a legjobb, viszont még nincs kész. Azonban megmutatom a barna fülit.
Namost... Nem tudok elmenni fölötte, hogy még nem hunyorítva is hajókormányra emlékeztet.

Szóval csak matrózoknak, ilyen többet nem lesz :)A virágok hajókormányok közepében selyemfényű vanília superduók láthatók (gyönyörűek *.*) 
A fotózáson Luca cica is részt vett - már lassan fizetést kell neki adnom a modellkedésért :)2013. szeptember 9., hétfő

Egy csepp rózsaszín

Na megint előkerült a csepp minta (megjöttek a 3mm-es csiszoltjaim :P), a rózsaszínnel kezdtem.
Először fülbevalót szerettem volna, viszont egy csepphez felhasználtam a rózsaszín (bocs, mályva) csiszolt gyöngyök felét és nem akartam nyakára hágni a teljes készletnek - több nap, mint kolbász -, lett inkább medál.
Jó lesz az még másra is :)

Szerintem jobb is így, remekül passzol hozzá a sárgaréz lánc.
Van ám még másmilyen színű csiszolt gyöngyöm is ;)

2013. szeptember 3., kedd

Nem vagyunk egyedül

És még csak nem is az ufókra gondolok.
Ma egy kicsit nem gyöngyözünk - állatozunk. Lesz egy kis gyöngy is :)

A körülöttünk élők helyzete nem túl rózsás, és ha felmerülne kétség, hogy miért, hát sajnos egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy miattunk, emberek miatt.
Meglepően sokan gondolják, hogy azért, mert jelenleg mi vagyunk az uralkodó faj a Földön, jogunk van más fajok hasznossága felett ítélkezni, életeket megnyomorítani és eltakarítani az életterünkből néhány állatot, csak mert kicsit kényelmetlen egy szalmaszálat keresztbe tenni.
(Hogy egy állat nem hasznos? Bah. Az ember önmagán kívül semelyik másik faj számára nem hasznos.)

Kedvenc kifogások, amiket ijesztően gyakran hallottam eddig ez ügyben: a többi állat is gyilkolja a saját természetes ellenségeit, ez pusztán természetes szelekció. Vagy táplálkozási kényszer, mert életben kell maradnunk..
Jah, mondjuk a többi állat nem ilyen módon és mértékben teszi a gyilkolást, hanem úgy, hogy az belefér a természet körforgásába. A világon semmi nem indokolja, hogy agyonszteroidozzuk a csirkéket meg a marhákat azért, mert nekünk ennünk kell. Kell. De azért, hogy én háromszor vacsorázhassak esténként, az iparilag tartott állatok emberfeletti szenvedésben töltik az életüket. Ezt az aránytalanságot mohóságnak hívják, nem létfenntartásnak.
Ráadásul a kaja zöme a kukában végzi, de ne kanyarodjunk el nagyon.

Persze a globálisabb problémákon nehezebb és hosszabb távú dolog változtatni (nem lehetetlen), de a közvetlen környezeten már igenis könnyebb és kell is. A rengeteg kutya, macska és egyéb Illatos útra vagy máshova kerülése pedig nem természetes szelekció, pusztán az emberség hiánya.
A vicc az egészben az, hogy tényleg nincs szó többről, mint a szalmaszál keresztbe tételéről, hiszen nem fáj olyan sokba eltartani egy macskát. Két macskát meg már arányosan még kevesebb. Tudom, mert nekünk van négy. Többet adnak vissza, mint amennyit kapnak.
Kutyáról nem tudok nyilatkozni, mert sajnos sosem volt kutyám, de nyilván megoldható (mindenki ismer olyat, akinek van kutyája).
ÉS FŐLEG nem fáj olyan sokba egy kajakonzervet beadni egy állatmenhelyre, ha mondjuk nincs kerted otthont adni. A mieink Coop-os száraztápot esznek 1kg/kb. 350 Ft - elég egy hétig négy cicának. Konzerv szintén ennyi nagyjából, háromszor esznek belőle.
Lehet utalni 1%-ot, amit meg sem érez a felajánló, hiszen egyébként sem jutna hozzá. Kevésnek tűnik, de életet ment. Nem menthet, hanem tényleg ment, mert már a menhelyek is nagy gondokkal küzdenek.

Ha nem megoldható ilyen-olyan okokból a kutya-macska tartása, akkor is szánalmas és döbbenetes, ha egy ember újszülött cicákat szemeteszsákba rak és kidobja őket az út szélére:


A képre kattintva utánaolvashatsz.
Ha azt hinnéd, hogy egyedülálló eset, biztos valami gonosz, gyarló imposztor volt, tévedsz. Ha azt hinnéd, hogy aki tette, szadista, nos még akkor is tévedsz, mert sajnos ez teljesen átlagos. Talán nem feltétlenül így oldják meg a dolgot, hanem lapáttal vagy vödör vízzel, vagy kirakják őket az erdő közepébe (ahol a hiedelemmel ellentétben nem elvadul, hanem nem tud magának kaját szerezni és éhen hal). Kétségeid ne legyenek: ez a dolog gyakori és bevett szokás.

Ha nem tudja valaki elpasszolni a kiscicákat, kiskutyákat, létezik olyan, hogy fogamzásgátlás vagy ivartalaníttatás. Még mindig jobb bármelyik, mint az út széle vagy a lapát, csak pár ezer forintba kerül az emberség.
Lehet segíteni az állatmenhelyeket bátran. Havi néhány száz forint is már hatalmas segítség nekik. És azért ez nem kifejezetten az az összeg, amit ne lehetne nélkülözni. Vagy mondom: kaja. Esetleg gyógyszer.
Ha kutyát-macskát akarsz, nem kell rögtön tenyésztőhöz szaladni, lehet elhozni állatmenhelyről, még fajtiszta állatok is vannak bőven.

Az apropó, amiért most ezeket a dolgokat leírtam egy gyöngyös oldalon, nem is olyan gyöngymentes.
Megkeresett egy olvasóm, Ledniczky Bea, hogy tervezzek neki gyöngymintát, a belőle készült ékszert pedig elárverezné a Noé Állatotthon Alapítvány, a befolyt összeg az ott élő állatok segítésére megy majd.
A minta szerencsésen megterveződött, Beának köszönöm, hogy engem választott :)
Az ékszer is szerencsésen elkészült, nagyon szép lett, kaptam róla képet:


Az árverés a napokban el is indult: itt lehet megtekinteni és adott esetben licitálni, a Noé aukciós oldalán lehet:

Ha más módon szeretnél segíteni, akkor informálódhatsz ennek módjáról itt:
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=691


Hogy ne hangoljalak le nagyon, zárónak hoztam képet néhány szerencsésebb sorsú állatkáról is. De a napi cuki mellett se felejtsük el a sötét oldalát a dolgoknak.Köszönöm, ha elolvastad ezt a nem túl gyöngyös bejegyzést is :)

2013. szeptember 2., hétfő

Őszi minták

Ez a nap is eljött, vége a nyárnak, kezdődik az iskola.
Tudom-tudom, mindenki ezen témázik és még én is ezzel a rossz dumával jövök...
Részvétem a sulisoknak (visszasírjátok még ;) - és hoztam két szép őszi mintát is. Egy színeset meg egy kétszínűt.A minták letölthetőek innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/falevel.pdf

Jó szórakozást :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...