2013. május 27., hétfő

Kaleidoszkóp minta két színben

Na de előbb el kell mondjam, hogy a legutóbbi értekezésemben ismertetett virágmintáról nemigen tudok leállni. Azóta fűztem még kettőt és tervbe van véve vagy öt színvariáció. Le se tagadhatnám, hogy bejön nekem ez a minta :D






A címben említett kaleidoszkóp pedig peyote karkötő mintát takar, elkészítettem kétféle színvilágban is. A topáz az eredeti, de nekem jobban tetszik a fekete-fehér.


Számozott leírást is készítettem hozzá, mert az ilyen zagyvábbakhoz szoktam, még mielőtt Anyukám felhívna, hogy miért csuklik.
Itt is vannak a linkek, ezeket megtalálod a képen is:

topáz színű:
http://bigyibogyo.com/mintak/kaleidoszkop1.pdf

fekete-fehér:
http://bigyibogyo.com/mintak/ffkaleidoszkop.pdf

A technika páratlan peyote, de ez látszik azonnal a végekről.
Jó szórakozást, én még kicsit virágozok :)

2013. május 23., csütörtök

Kockás liliom

Netes barangolásaim közepette találtam egy nagyon-nagyon aranyos mintát, a facebook-on posztoltam is az odalátogatóknak - úgyhogy nem déja vu-d van, csak megfogadtam a saját ajánlatomat és elkészítettem én is.

Az eredeti így mutat:


A kép kattintásra a minta lelőhelyéhez visz.


Oroszul van a leírás. A google fordítóval nem sokra mész, de hogy milyen értelmesek a fotók, annak az élő bizonyítéka én vagyok, ugyanis az orosz nyelv ismeretének teljes hiányában készítettem el a saját fülbevalóimat:





Bő öt percre ki is sütött a kedvemért a nap, míg lőttem ezt a pár képet.

A google fordító különleges (khm) nyelvezetéből annyit sikerült kikapirgálnom, hogy a technika és formavilág Mexikóból származik, a huichol indiánok alkalmazzák sajátos színvilágban mozogva.
Őszinte leszek: picit (nagyon) felüdülés volt most váltani a peyote technikáról erre a szellősebb mintára és jó volt kásagyönggyel fűzni. 
Lesz még ilyen virágom, én úgy érzem.

A kockás liliom természetesen csak fantázianév, de a rózsaszín fülbevalókat nézve beugrott ez a jópofa virág. Végül is színben, mintázatban akad párhuzam :)



2013. május 22., szerda

Ametiszt fülbevaló

Még hétvégén készítettem, csak nem volt kedvem blogolni. ...Hah, ilyen is van :D

Ezúttal réz alkatrészeket használtam és díszítésnek cseh csiszolt fánkot.






2013. május 15., szerda

Neon koponyás fülbevaló

Második koponyás mintámról van szó és el kell áruljam azt is, hogy az első is rózsaszín és zöld színkombinációs volt (karkötő), itt találod:

http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/06/kedvenc-puloverem-es-egy-rettenet-minta.html

Azt nem állítom, hogy lehetne szettesíteni, de ez a két hasonló tulajdonság kísértetiesnek hat most a számomra, mert nem volt szándékos. Sőt, csak most jöttem rá, hogy elkezdtem írni a bejegyzést. Lehet, hogy ki kéne magam vizsgáltatni, mert alapjáraton nem vonzódom a halálfej minta iránt.

Ja és most kaptam az infót, hogy akit én kaptam a szülinapi ajándékozós játékban, semmiképp nem szeretne neonos ajándékot. Remélem, ha véletlenül benéz most, nem ijed meg nagyon :D
Tudok ám mást is ;)




A rózsaszín fele már kész van vagy egy hónapja és a zöldet is elkezdtem, csak már a damil eldolgozásakor vettem észre, hogy félrefűztem az egészet. Nem kerek lett, hanem valami fura amorf izé - nem is értem, hogy nem vettem észre közben. A slusszpoén, hogy !a koponya minta hiba nélkül kijött!
Mondom én, hogy nagyon kísérteties az egész...

Végül ma vettem egy nagy szuszt és megcsináltam a zöld felét is, kerekre :)

2013. május 13., hétfő

Azok a '70-es évek show

Van egy ilyen című sorozat. Nem tudom, most adják-e és ha adják, akkor hol, de ha nem ismered és szereted a szitkomokat, akkor keress rá, mert jópofa.

Nem tervezem, hogy átváltok gyöngyékszer-készítésről filmguru bloggá, csak tákoltam a hétvétén egy mintát - vagyis egy peyote szettet, ami erről a sorozatról kapná a nevét, ha elnevezném.
Én egyszerűen csak retrósnak gondoltam volna, életem levegője asszociált a fenti sorozatra rögtön és tulajdonképpen tényleg!

Ha beírod a képkeresőbe a címet, ez történik:


Színekben tökéletesen harmonizál ezzel:

Meg ezzel:

Valamint láss csudát, ezzel is:



Csempésztem bele egy pici aranyat is ;)
Leírásokat találsz a mintákhoz a linkeken:



2013. május 9., csütörtök

Bagolymintás gyöngyszövés karkötő

No, arra gondoltam, hogy már hihetetlen régen volt, hogy mintával jelentkeztem volna, az meg még régebben, hogy gyöngyszövés mintával, az meg legrégebben, hogy baglyossal (huh, kezdek belezavarodni a mondatomba).
Arra akarok egyébként kilyukadni, hogy hoztam egy gyöngyszövés mintát, amin jobbra-balra tekintgető szíves hasú baglyok sorakoznak, a bagolyrajongók nagy örömére.


A színek száma nyolc, a háttér Jet Black Matte (DB-310), a többit árnyalatot rád bízom.

Tudtad, hogy a bagoly állítólag nem túl értelmes állat? No ez azért baromság, mert ha rákérdezel a mihez képest-re, máris ott a válasz, hogy épp annyi esze van, amennyi elég volt idáig kihúzni az evolúciós csetepaté közepette. Mint minden más állatnak, beleértve az embert is. Mondjuk mi már picit túllőttünk a célon szerintem.
Filozófiaórának vége, uff én szóltam :)

2013. május 7., kedd

Gótikus fülbevaló

Teljesen más terveim voltak a minta eredetijével, a most megfűzött gótikus fülbevaló egy harmadik változat, igazi kísérleti példány, de annyira tetszett, hogy muszáj volt elkészítenem és megmutatnom :)
Főleg miután átvariáltam rajta a színeket  és került bele arany delica gyöngy is. Tartós galvanizált, bizony :), nemrég szereztem be és most megérett a beavatásra.
Csak egy leheletnyit raktam bele, nehogy csömör legyen (azon kívül drágább, mint harminc év múlva a tiszta ivóvíz) és inkább a fekete, meg az irizáló metálbarna dominál (ez a szín már bizonyított a nem olyan régi pöttyös fülinél). Ezeket egészíti ki a telt fehér és a bizonyos arany.





Na hogy tetszik? :) Nekem most ez a kedvencem, de az is igaz, hogy mindig az aktuális frissen készült ékszer tölti be ezt a szerepet...

JÁTÉK
Még el kell mondjam, hogy Schnappy-nál van egy nagyon-nagyon jó kis szülinapos játék, minden nevező nyer, hiszen egymásnak adunk ajándékot szülinapra egy éven keresztül. Tetszik az ötlet, neveztem is - május 10-ig lehet, és izgatottan várom, kit fogok megajándékozni :) (Gyere-gyere)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...