2013. március 30., szombat

Kékfestő fülbevaló

Amint legutóbb a terveimben említettem, fűztem a kékfestő mintás mobilfüggőhöz egy pár fülbevalót is :)A méret a szokásos 4 cm-es átmérő lett.
Tehát a minta ismét itt, két másik kékfestő változattal, ha szeretnél kékfestős gyöngyékszert:

Szép - és lehetőleg naposabb - gyöngyös hétvégét kívánok :)

2013. március 27., szerda

Kékfestő minta mobilfüggőn

Ne örüljél, nem tűntem el teljesen :)
Kicsit zsúfolt volt az elmúlt időszak nekem, no de nem olyan könnyű tőlem megszabadulni.

Akadt egy kis időm fűzni és kékfestőre támadt gusztusom, elő is szedtem a tervezőkémet. Három eredménye lett a kísérletezésnek, hoztam mindet, lehet válogatni, én egyelőre csak az egyiket csináltam meg. Mobilfüggőnek, de tetszik a minta, úgyhogy lesz belőle fülbevaló is.Ha nem világos, akkor mondom, hogy két szál virágot ábrázol, de érdemes messzebbről megtekinteni, vagy hunyorítva :)

A minták pedig:Jó szórakozást :)

Ja igen, és van ám még kékfestő mintám, még annak idején összehoztam egyet karkötőnek, itt megtalálod:
http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/03/gyongyszoves-es-peyote-mintak-kekfesto.html

2013. március 15., péntek

Március idusa

Különleges időt kaptunk mára, vannak képeim is :)
Na de először nemzeti ünnep.

Bevallom töredelmesen, próbáltam variálni a dolgot, de semmi nem sikerült úgy, hogy kiraktam volna ide a nyilvánosság elé, úgyhogy leginkább maradok a hagyományosabb megjelenésnél. Mármint ami a piros-fehér-zöldet illeti. A többi próbálkozás leginkább pártlogóknak lenne alkalmas és nem is lettek szépek, mellőzzük őket.
A klasszik kokárdát semmiképpen nem kívánom ledönteni a trónjáról, csak gondoltam, ha már március 15., legyen egy kis magyaros.
Aztán majd használod saját belátásod szerint.

Ilyen lett a végeredmény:


A tervek szerint nem pepsi logóra hasonlít, hanem lobogóra, minden más hasonlóság csupán a véletlen műve (azt is csak most vettem észre :P)
Készítési útmutató ITT

Az időjárást pedig képekkel tudom kommentálni, mert szóhoz nem jutok...2013. március 12., kedd

Piros, kék, zöld

Na mi az, ami még a szivárványnál is jobb?
Hát a színátmenet!

Kicsit átszíneztem a múltkori szivárványos örvénycseppes kerek mintát, hogy ne csak zenei fesztiválon legyen előnyös, hanem konvencionálisabb körülmények között is. Persze egy fekete garbóval a szivárványos nagyon is gyönyörűen mutathat, de mi van akkor, ha nem akarsz feketébe öltözni...

Három verziót is csináltam, egy pirosat, egy kéket meg egy zöldet :)
Ezek azok itt:Én továbbra is fülbevalós vagyok inkább (nagy lógós), de persze elkészíthető medálnak vagy másnak is. Ezek a minták egyébként 38 mm átmérősek lesznek fűzve, az nem olyan vészes :)

Szükségesnek ítéltem a számozott leírást, hiszen nem sikerült sorba rakni a kódlistán a gyöngyöket. Letöltheted a mintákat innen: http://bigyibogyo.com/szinatmenetmedal.pdf


Ez akkor is jó neked, ha nem akarsz kerek mintát fűzni, viszont nem megy még a páratlan peyote vagy a peyote fogyasztás és szeretnéd, hogy menjen.

Jó mulatást :)

2013. március 10., vasárnap

Színörvény

Ezt a nevet kapta a mai minta, ugyanis a szivárvány színei örvénylenek rajta. Hogy ez mennyire kreatív név és mennyire nem, azon inkább ne vitatkozzunk, mert az előbb húzott fel a hírlevélküldő rendszerem (ITT tudsz feliratkozni), ezért egy pöppet nyűgös vagyok.
De a mintát azért nem hagyom ki, mert szerintem jól sikerült :)


Mellette a kódok, gondot okozni nem fog (egy költő veszett el bennem).

Páratlan peyote középen a legszélesebb részen, aztán alul-felül fogyasztás. Készítési útmutató kezdőknek itt: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/09/kerek-medal-keszitesi-utmutato.html

Szép hétvégét. Már ami maradt belőle. Ezt itt fent még el tudod készíteni :)

2013. március 8., péntek

Swarovski karika

Mütyürözhetnékem volt, így kerestem magamnak egy jó kis mintát. Olyat, ami egyszerű, sallangmentes mégis szép - és el lehet készíteni Swarovski kristályból is. Mert Swarovskizhatnékom is volt (új magyar szó).

Találtam is egyet, ami tökéletesen megfelelt az elvárásoknak.
Eredetileg a minta nem Swarovskit ír, hanem 4 mm-es teklát (már amennyire nem tudok koreaiul), de oda se neki, a 4 mm megvan, úgyhogy gyönyörű lesz, sőt. (Különben is mit nekünk szabályok, az annak való, aki nem képes önállóan értelmes döntést hozni :P)
Úgyhogy talán nem baj, ha a teklát lecseréltem swarira, a mobilkütyü minőséget pedig feltornáztam medálnak, többek között mert az én mobilom olyan randa, hogy nagyon furcsán mutatna neki mindenféle ékszer. Főleg kristály, hah. Szegény.

Ilyen lett a mütyür:A kép meg keskeny. Ez azért van, mert Swarovskit mindenképpen ragyogó napsütésben érdemes fotózni (ez most adott :) - és még így sem adja vissza a valóságot. Szóval kimentem a kertbe fotózni, viszont ez azzal jár általában, hogy le kell vágni a képekről a macskafüleket és egyéb macskatestrészeket.

A mintát megtalálod itt: http://www.artbeads.co.kr/recipes/?s_code=ABAG&s_pcode=70700411
Mint említettem, koreai és bár az oldallal még elbír a gugli fordító, de a kép formátumú mintával már nem (hehe), ennek ellenére elég értelmesen van megrajzolva, menni fog bárkinek.

Szép napot :) Ja, meg nőnapot.
Van egy olyan nagyon rossz tulajdonságom, hogy viszonylag ritkán nyűgöznek le az ünnepek, így a nőnap is, azért egy kis meglepi lesz facebook-on nemsokára azoknak, akik szeretik a bigyibogyós kerek mintákat. Meg a virágokat.

2013. március 5., kedd

Grumpy Cat

No, a GrumpyCat őrület mellett nemigen lehet elmenni, ha viszonylag sokat vagy online, nekem sem sikerült. Annyira mondjuk nem erőlködtem, főleg hogy mióta macskákkal élek, kutyásból átmentem szép fokozatosan egyértelműen macskásba, már ami a rajongói tábort illeti. Ezt hosszas okfejtéssel elemezni is tudom, miért történt így, de nem terhellek.
Azért azt tudni kell, hogy a légyen, a szúnyogon és a csótányon kívül szeretek mindent, még a pókokat sem porszívózom fel - legalábbis addig nem tettem, míg a fejünkre nem nőttek. A nagyobbakat el is nevezzük :P

Szóval a különleges arcberendezésű Grumpy Cat. Eredeti neve Tartármártás (hehe:) és !kislány!
Ha valami rejtélyes oknál fogva nem találkoztál még vele, róla van szó:


A morcicás mémeken kívül már megjelentek a rendelhető bögrék, pólók, satöbbi is, úgyhogy most már lehet utálkozni és fröcsögni legálisan, Grumpy Cat jóvoltából. Előnye a hátránya, hogy senki nem fog komolyan venni.

Én meg csináltam mintát, mert mindenről csinálok mintát :)

Letöltheted innen a számozott leírást: http://bigyibogyo.com/grumpycat.pdf
Jó szórakozást :)

2013. március 4., hétfő

Katicabogaras fülbevaló

A múltkori katicabogaras peyote háromszög eredményein felbuzdulva (figyeld csak az időjárást ;) most újra katicabogarakat hoztam, mégpedig fülbevalónak valót.
Kedves, bohém, vidám minta; tavaszra tökéletes kedves, bohém, vidám lányoknak :)

Mondom a kódot:

Ha nem tudod, hogyan kell ezt a kerek formát peyote-ozni, akkor nézd meg a leírást, mert ilyet is készítettem ám hozzá, bizony: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/09/kerek-medal-keszitesi-utmutato.html

Jó szórakozást :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...