2012. november 30., péntek

Star Wars minta

Na erre fogadok, nem számítottál :D

Az úgy volt, hogy én nem láttam eddig egyetlen Csillagok háborúja filmet sem - pontosabban láttam asszem a Baljós árnyakat még réges-régen moziban, de akkor még marhára nem érdekelt. Kezdő középsulis kamaszlány voltam, tök más elképzelésem volt a nekem való filmekről.

Aztán valahogy úgy alakult - de csak az utóbbi egy évben - hogy mégis meg kéne nézni, biztos van valami alapja annak, hogy ilyen legendás sikere van. Ennek ellenére is sikerült egy évig halogatni a dolgot. Egyrészt halogatásból profi vagyok, másrészt szerintem ezt egyhuzamban érdemes megnézni, és azért mégiscsak hat elég hosszú filmről van szó. Namost, ehhez szerencsés időpontot nehéz találni, mert vagy rászánok egy teljes napot (bah, kinek van egy teljes felesleges napja, amikor csak filmet néz...), vagy !egy teljes hetet!, amikoris minden este Star Wars van az étlapon. Azért mégiscsak... Értem én, hogy jó meg minden, de nem kis falat, akárhogy nézzük.
Aztán a kezembe került egy könyv (előre szólok, ha rajongó vagy, hogy nemigen lehet beszerezni, erősen előjegyzéses és ha mégis van valami külföldi aukciós oldalon, akkor piszok drága), ez itt:


A filmben meg a regényekben szereplő járgányok vannak benne nagyon szépen megrajzolva meg Halálcsillag, Lebegő város, ilyesmi, amennyire sikerült értelmeznem, ezek az eredeti tervek. Rám nagy hatással volt, igen sokáig nézegettem, pedig angolul totál homály vagyok (egyelőre, hehe :) és ez angolul van.
A könyv mellett valami képregényt is átlapoztam és akkor végre megszületett a döntés: most azonnal kezdjük el a maratont :)

Megtörtént, és abban a mázliban volt részem a nagy rajongókkal szemben, hogy - bár sok filózás után - eldönthettem, hogy milyen sorrendben nézem a filmeket. Gondolom mindenki tudja, de azért elmondom, hátha nem: a megjelenési sorrend nem azonos a kronológiai sorrenddel.
Végül a kronológiai sorrendre szavaztam - jól tettem :) Így nagyobbat ütött a mondanivaló (ami igenis van neki!), valamint a csattanó is.
Ezen kívül, egészen megkedveltem Hayden Christensent is, pedig sose bírtam igazán. Igaz, a Star Wars-ban néha idegesítően hisztiboy volt, ennek ellenére pozitívra dől már a mérleg. Az abszolút kedvenc szereplőm egyébként  R2D2 :)

Szóval a lényeg: megnéztem, nézd meg Te is, ha eddig még nem tetted és csináltam hozzá gyöngyfűzés mintát is:
Keresztben 28 gyöngy széles, hosszában 51 gyöngy.

Van ugye egy olyan verzió, hogy esetleg egyáltalán nem vagy rajongó. Ez esetben felhívnám a figyelmedet az ajándékozási lehetőségre - még fiúknak is jó! :)

2012. november 27., kedd

Karácsonyra egy kis csillogás

Karácsonyi mintának terveztem ezt a kerek medál mintát, amit most mutatok.

Eredetileg fehér alapon sötét és világosabb lila volt, de hiába tetszik nekem a lila úgy egyáltalán, meg a lila - vagy inkább bíbor - karácsonyra is, mégsem volt az igazi, úgyhogy elkezdtem kísérletezni a színeivel.
Szerintem előnyére vált, mert így igazán karácsonyos, aranyos, csillogós, de nem esik túlzásokba (ez persze ízlés dolga). A kacsakaringók meg magukért beszélnek :)


Mondok hozzá delica kódot is, mert szerintem ez a színösszeállítás nagyon pazar - ha Te is így vagy vele, legyen lehetőséged tartani a színeket :)

A sötétbarna DB-1584
Fényes kacskaringó-kiegészítő szín: DB-1685, Glazed Dark Cranberry
Az alapszín: DB-033, Lined Gold 24kt

A minta a most (november 28. éjfélig) vásárolható Adventi Kalendáriumból (bigyibogyo.com/karacsony) maradt ki, ebben a színösszeállításban főleg ősz típusoknak áll jól.

Remélem, tetszik; én tuti megcsinálom, csak még szereznem kell arany színű delicát - bár ami azt illeti, a másik két színből sincs itthon :D 
Arany színű gyönggyel még sosem fűztem, picit tartok tőle, hogy kopik róla az arany.2012. november 26., hétfő

Archimedes csillagai raw minta

Péntek este óta készítem rendíthetetlenül a hatágú csillagos raw karkötőt, ma estére végre végeztem vele :) Eredetileg úgy gondoltam, még aznap meglesz és fel is teszem, de hát ember tervez...
Szerintem ismerheted már simán a mintát, vagy legalábbis magát az ékszert, nekem is a passzív emlékeim része - nem emlékszem rá, hol láttam, de tuti, hogy láttam már valahol azelőtt.

Vannak neki szépséghibái, például az egyik csillag konkrétan 7 azaz hét ágú lett és rejtély számomra, hogyan hoztam ezt össze. Természetesen ezt a - egyébként nem feltűnő - problémát eldolgozás után vettem észre.A kásagyöngyök Toho márkájúak, fekete matt és valamiféle rózsaszín árnyalat (megvan már egy ideje, úgyhogy meg nem mondom a kódját, de még utána fogok keresni, ha elfogy, mert nagyon szép).
A 15/0-s gyöngy ametiszt színű, szintén Toho.

Minta:
Mutatok linket a mintához:


Orsi nagyon rendes volt és befotózta a Beadwork magazinból. Azt írja, hogy érdemes egy szállal csinálni az egészet idegbaj megtakarítása céljából - ez bizony nagyon igaz, viszont az említett két méter nekem kevés volt, pedig rövidebb is lett, mint ami a képen van. Ez azért szomorú (no nem dőlök a kardomba), mert szeretem, ha egy karláncnak van esése és csinosan laza, nem úgy néz ki, mint egy csuklószorító.

Mit szólsz a téli dizájnomhoz? :)
A bloghatterem.blogspot.com-on találtam és borzasztóan tetszik, nem tudok vele betelni :)

2012. november 21., szerda

Mikulás profiknak

És/vagy türelmeseknek.

Ma ugyanis feladom a leckét. Hoztam mára egy bozontos szélű mikulás mintát, nagyon szépen kérlek, ha elkészíted, küldj nekem képet :)
Most aztán lehet gyakorolni a peyote fogyasztás-szaporítást bőségesen, itt találsz hozzá leírást: http://bigyibogyo.blogspot.hu/2012/09/kerek-medal-keszitesi-utmutato.html
Ez ugyan a tök kerek medálokra vonatkozik, de az egyes lépések elő-előkerülnek.Hogy ne utálj nagyon (mert akkor szomorú leszek), elkészítettem a mikulás minta keretek közé szorított változatát is, bár az első verzió kétségtelenül sokkal izgalmasabb végeredmény és készítés szempontjából is, főleg a kis vékony szakállnyúlványokat tekintve.


A kerek peyote medál útmutató, amit fentebb is linkeltem, ezúttal is érvényes, sőt itt méginkább, hiszen formailag hasonlóbb.
No, jó szórakozást kívánok a mikihez! :)

2012. november 20., kedd

Karácsonyi minták

Egyelőre ez még a tavalyi széria, de mint tudjuk, a gyöngyminta NEM romlandó, maximum az ízlésünk változik :) Lesz majd még karácsonyi minta több is, de nyitányként ma estére szerintem tökéletes ez a lista itt:

karácsonyi peyote minták

hópihék
aranycsillagok
karácsonyi csillagok
fagyöngyök
karácsonyfa
még egy karácsonyfa
karácsonyi kacskaringók
karácsonyi zokni

piros orrú rénszarvas 

karácsonyi gyöngyszövés minták

karácsonyi csillagok
fagyöngyök
karácsonyfa
még egy karácsonyfa
karácsonyi kacskaringó
sötétlila norvég minta
sötétkék norvég minta
karácsonyi zokni 
 
tubular peyote
hópelyhek piros alapon  


A karácsonyi peyote minták és a gyöngyszövés minták ugyanazok csak a két különböző technikára idomítva.
Ajánlom figyelmedbe a legalul elhelyezkedő hópelyhes tubular peyote mintát - leírás hozzá ITT

Annyit változtatnék az akkori kijelentéseimen, hogy bár én ugye kulcstartó karikát szerettem volna akkoriban a képeken látható izéből, de álmodik a nyomor, lehetetlen kicsi karikát csinálni ilyen vastagsággal - ezért utólag jelentem: nem sikerült. De a technika tetszik, próbáld ki!

Karácsonyi ruha 
A Bigyibogyó honlapja átöltözött karácsonyiba, ha még nem láttad, akkor spuri megnézni :) Igyekeztem nem giccses összhangot teremteni és azt hiszem, sikerült is. Sosem gondoltam volna, hogy a barnát valaha is fogom karácsonyi hangulatúnak érezni. Pedig de :)
Megtekintés itt: bigyibogyo.com

Nemsokára a blog következik ;)2012. november 13., kedd

Ajándékcsomag és mini összesítő

Véget ért a vélemény-játék, igazi önbizalomnövelő tréning volt a számomra :D

Ezúton is még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt, a tegnap kisorsolt szerencsés nyertes (még egyszer gratulálok, Rozika) csomagja már a postán, ezt kapja majd:

http://www.bigyibogyo.com/karacsonyBocs a vakus képért, de elég borús nálunk most az idő.
Egy extra-mini összesítő a véleményekből:

62-en írtak nekem véleményt és tippeket a Bigyibogyóról.
Mindenki nagyon, de nagyon kedves volt, örülök, hogy fontos nektek az oldal, az pedig különösen boldoggá tesz, hogy vagytok jópáran, akik erőt merítetek belőle a saját utatokon :)

Kaptam hasznos tippeket is!


 1. dizájn. Többen is említettétek, hogy "túl narancssárga", ez így van és tartozom is némi magyarázattal. Nagyjából fél éve próbálom magam rávenni, hogy változtassak, csak túlságosan ragaszkodó típus vagyok, ezért nem történt még meg a dolog, de megkaptam a végső lökést, dizájnváltás lesz :) Hogy milyen mértékű és mikor, azt egyelőre nem tudom.
 2. címkék. Többen mondtátok, hogy szeretitek a címkéket, de nem találjátok. Vannak címkék, éppen csak az oldal aljára raktam őket, mert olyannyira felgyűltek, hogy az oldalsávban már használhatatlanná váltak és így szebben egyben van az egész. Ezek szerint ez nem a legjobb hely neki, egyelőre nincs ötletem, hova tegyem, de majd meditálok még a dolgon.
 3. Többen is említettétek, hogy remélitek, sokáig lesz még Bigyibogyó. Én is remélem :) Egyelőre nem látom semmi akadályát, bár ez a december 21-es maja naptáros dolog még alánk tehet...
 4. Azt is említettétek páran, hogy jó volna több saját készítésű ékszert is látni. Tényleg jó volna :D Nekem is nagy szívfájdalmam, hogy nem tudok annyi időt szánni az alkotásra, amennyit szeretnék, de remélhetőleg ez a jövőben még fog változni.


Most nagyon dióhéjban ennyi a véleményekből, de örülök nagyon, hogy sokan vették a fáradságot, hogy segítsék a további fejlődést és őszintén leírták az ötleteiket. Sok mindent igyekszem is majd megvalósítani. :)

Szép, gyöngyös napot kívánok!

2012. november 6., kedd

Béka és játék

Na egy szusszanásnyi időt teremtettem és benéztem kicsit blogolni :)

Hoztam mintát is - ez most egy olyan csak úgy minta, láttam valahol picit más verzióban - nem mintaként - és egész egyszerűen muszáj volt belőle gyöngymintát készítenem. Gyöngyszövés mintáról van szó, békát ábrázol.
A magányos béka az eredeti minta utánkövetése, ebből csináltam egy karkötő mintát is, ez látható lentebb.
Remélem, tetszik :)

Más téma:

JÁTÉK
Különleges ajándékért peyote rajongóknak!

Ha feliratkoztál a Bigyibogyó hírlevélre vagy a Bigyibogyó követője vagy a facebook-on, akkor már találkozhattál a most induló nyereményjátékkal. Ha még nem vagy feliratkozva vagy nem vagy követő, akkor most neked mondom, hogy: játék-játék-gyere-játszani!

Mi a teendőd? - ha még nem neveztél

 • Ha még nem vagy feliratkozva, tedd meg ezt itt: http://www.bigyibogyo.com/hirlevel/
 • Hamarosan - a Színes levelektől függetlenül, melyeket az imént linkelt feliratkozó oldal ajánl - fogsz kapni egy email-t, melyben kapsz néhány instrukciót, hogyan vehetsz részt a játékban. Persze megkapod majd a Színes leveleket is :)
 • Ha szeretnél játszani, mindezt november 11. előtt tedd meg, ugyanis november 11. éjfélig kell majd elküldened a nevezésedet a levélben megadott email címre.
 • A nevezés keretei között véleményt kell majd nekem küldened a Bigyibogyóról (bármi, ami eszedbe jut), építő kritikákat is szívesen fogadok. Ha nagyon-nagyon friss vagy még itt, akkor is nevezz bátran, mert az első benyomás is nagyon fontos - főleg, hogy bő egy év Bigyibogyózás után nekem már semmiképpen nem lehet első benyomásom :D
 • Nemsokára azt is elárulom, hogy mi a nyeremény, melyet kisorsolok a nevezők között, egyelőre csak annyit súgok, hogy jelenlegi és leendő peyote rajongóknak nagy boldogság lesz és köze van a karácsonyhoz :)
 • FONTOS: nem küldök spamet! Ha nem kéred tovább a Színes leveleket vagy a játék kapcsán kapott leveleket, mindegyik alján le tudsz iratkozni.
 • SZINTÉN FONTOS: Annak ellenére, hogy nem küldök spamet, elképzelhető, hogy a levelező rendszered kiszűri az üzenetemet - ha nagyon nem jön a várt levél, nézz körül a spam mappádban!
A játék már javában folyik, úgyhogy kaptam már üzenetet bőven - sok szépet és jót, valamint több hasznos tanácsot! Egy kicsit most tudom kívülről is nézni, amit csak belülről látok :)


Szóval várlak szeretettel játszani :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...