2012. március 30., péntek

Peyote háromszög minta majdnem Húsvétra

Ha hiszed, ha nem, épp krumplisütés közben írok... remélem, nem égetem el :D Akkor mehetnénk boltba vagy rendelhetnénk pizzát, mert csak egy kenyérsarok van itthon, Mártika elfűzögette az időt :)

De nemcsak fűztem, terveztem is! Nem vagyok egy nagy Húsvét-rajongó, úgyhogy nem bővelkedek húsvéti mintákban, ne hari érte. Meg se tudnám magyarázni, mért nem szeretem, mert a tavaszt, a virágokat, a nyuszikat meg a kacsákat-bárányokat-tojásokat szeretem.

No de mindegy ez, mert mára olyan mintával készültem, ami húsvéti is meg nem is, magyarul úgy használod fel, ahogy akarod.
A tavaszi hangulat azért érezhető :)Peyote háromszög  mintáról van szó, amint látod. Ennek a fűzési hogyanját el tudod lesni innen a blogból is, ha még nem csináltál ilyesmit, mégpedig IDE kattintva.

Mutatom milyen színekből raktam össze:


 A "Green"-t nyilván én írtam át, nem írta ki végig a program.
No kérem, jó szórakozást hozzá, én meg megyek a krumplimhoz :)

2012. március 28., szerda

Mobilkütyük és virág delicából

Egy szemet sem tétlenkedtem az elmúlt napokban, mobildíszeket készítettem. Idő híján nem annyit, amennyit szerettem volna, de ami késik, nem múlik.

Először is van egy virágom, ezt még nem tudom, mire lesz alkalmas. Az eredeti minta szerint (artbeads.co.kr) fülbevalónak készül, de mire kész lett mindkét virág - mert hogy kettő van egybe dolgozva, igencsak elkezdtem nyűglődni vele (ez nem a minta hibája volt, mert az pofonegyszerű, én voltam felettébb nyűgös), úgyhogy a lehető leggyorsabb módon összemachináltam a kettőt.
Szalmagyöngyöket fűztem a maradék damilvégre és most úgy néz ki, mint egy hajgumi :SMikor végeztem vele, még mindig fűzhetnékem volt, de valami nagyon egyszerűre vágytam, valami olyanra, ami még egyszerűbb, mint ez volt, valami olyanra, amihez a gondolkodásnak a csírájára sincsen szükség... (ez gáz?)

Így született meg ez a két mobildísz, pontosabban a piros virágos inkább kulcstartó.
A fentebbi saját agyszülemény, a lila mobilkütyü mintáját itt találod:
http://www.miyuki-beads.co.jp/miyukich/stitchstrap/strap_pdf/Strapch004.pdf

Le is tudod tölteni, ha szeretnéd. Ja igen, és ha tudod, honnan lehet kis hazánkban is beszerezni a fenti bigyókhoz való kis fém keretszerű izét, lécci szólj, mert elpusztulok érte :)
Kénytelen voltam úgy megoldani a mobilfüggőhöz való csatlakoztatást, hogy kihagytam egy szem gyöngyöt, a fotón pont nemigen látszik, de jobban tetszene, ha lenne kis fém keretszerű izém. Sok.

A végére pedig egy csilipaprika, csak úgy :)


Ha a facebook-on betérsz a borítóképes mappába, találsz két Húsvétra való borítóképet, kiskacsásat meg kisnyuszisat.

2012. március 22., csütörtök

Tavasz medál - saját készítésű lencsével

Nagy munkában voltam ma, kipróbáltam a saját készítésű, mandalába való lencséket. Vagyis hát az egyiket csak. Az is elég volt, eltartott egy ideig....

A 4,5 centis lencsét használtam.

Tavasz névre hallgat a medál (nahát), a rózsásabbik fele Tavaszi reggel, a lilásabbik pedig Tavaszi este, így minden napszakban lehet hordani :PSzóval jelentem, működik az sk. lencse, ugyan nem egy nap alatt száradt meg teljesen (levegőn száradó gyurmából van ugyanis), hanem mondjuk kettő, de tökéletesen megfelel a célnak. Örülök :)

Egy észrevételem van vele kapcsolatban, pontosabban szerencsére nem is észrevétel, mert csak elkezdtem agyalni és eszembe ötlött, hogy víz hatására oldódhat. Vagyis ne fürödj a saját készítésű lencsés mandaláddal.

Ha szeretnél lencsét készíteni, mert Te sem találsz megfelelő méretűt kattints ide, megmutatom, én hogy csináltam.

Ők pedig a kertünk legújabb lakói, büszkén bemutatom Nárciszékat :)


2012. március 21., szerda

Gyöngyszövés- és peyote minták - kékfestő és virág

A mai szép tavaszi napon nyílnak a virágok a Saját Minták tárában :)

Van ismét tavaszi kiskert - zöldben és rózsaszínben, persze ha más árnyalatok látványa ébreszti fel benned a tavaszi üde hangulatot, akkor hajrá, végülis ez a cél :)

Három színben terveztem a mintát, sötétzöld a háttér - nagyon sötét árnyalat, hogy ne legyen csömörédes az összhatás, a kontúrok sötétebb rózsaszínek, a szirmok belseje pedig világosabb árnyalat.

Az én színeim:

 • Matte Opaque Olive, DB-797
 • Matte Transparent Cranberry, DB-778
 • Matte Light Rose, DB-354

Készítettem peyote és gyöngyszövés változatot is! A peyote változatnál páratlan peyote technikával kell fűznöd, figyelj rá, nehogy meglepetés érjen.


Gyöngyszövés kiskert


Peyote kiskert (páratlan peyote)


A másik mintapáros egy kékfestőre emlékeztető minta, ha ismerősnek találod, az azért van, mert lehet kapni szalvétát is hasonló mintával :)

Ezzel a mintával nem lesz különösebb gondod, mert a peyote változatot páros peyote technikával kell készíteni.

A színek:
megtaláltam a szerintem legmegfelelőbbeket a kínálatból:)
 •  Matte Opaque Cobalt, DB-756
 • Matte White, 351

Gyöngyszövés kékfestő minta

Peyote kékfestő mintaFIGYELEM! A legutóbbi peyote karkötő minta a lukacsos zöld karkötő volt, a napokban vettem észre, hogy valami oknál fogva a rendszer nem hajlandó kinagyítani. Kijavítottam a hibát, ha akkor ez problémát okozott, akkor most visszatérve szép nagy mintát találsz majd :)

2012. március 19., hétfő

Facebook Idővonal borítóképek mééég - tavaszi hangulat

Újabb képekkel bővül a facebook borítókép gyűjtemény.
Ezúttal ide, a blogba teszem ki őket, hátha akkor is kedvet kapsz hozzájuk, ha nincsen facebook regisztrációd.

Tulajdonképpen háttérképnek is kirakhatók számítógépre, vagy akár ha nagyon elszánt vagy, el is készítheted őket peyote vagy brick technikával, bár abban különböznek ezek a képek az ékszermintáktól, hogy sokkal több, vagy inkább azt mondanám: rengeteg színárnyalat szükséges hozzájuk, ez megnehezíti ezt a fajta felhasználást.
Úgyhogy ha nekivágsz, akkor minden tiszteletem :)


Kép mentése

A kép megnyitása után a jobb egérgombra kattints, majd kép mentése más néven és már állíthatod is be a választottadat borítóképnek.

Lássuk akkor az újakat :) Öten vannak, mind tavaszi, vidám hangulatú.

Katicabogár. Nagy kedvencem a kis bogárka, gyönyörűek a színei, helyes a mintája, a formája, meg még hasznos is.


A következő egy tavaszi rét, kedves fehér virágokkal :)


A fa lombjának zöldje és az ég kékje egymást kiegészítve nagyon üdítő hangulatot áraszt. Különösen szeretem a kéket és a zöldet együtt, persze megfelelő árnyalatokban. Biztos az intenzív természetközeli hatás miatt :)


Ugyanez a színösszetétel és egy jópofa minta érvényesül itt is:


Akad itt még egy fa, ennek nem zöld a lombja, ellenben van ezer virága, szinte hívogat, hogy alá heveredjek egy jó könyvvel...Az összes bigyibogyós borítókép elérhetősége
 • A facebook-on találsz egy mappát, Borítóképek facebook-ra gyöngymániásoknak címmel, ebben 28 borítókép közül válogathatsz. Egyelőre :)
 • Itt a blogon is van néhány kép, ezeken híres hölgyemények szerepelnek, valamint egy szépséges tengerpart, ide kattintva megnézheted őket.
 • A legfrissebbek pedig ebben a bejegyzésben vannak :)

Válogass hasznosan a 41 kép közül, vagy akár instrukciókat is adhatsz, hogy mit szeretnél látni a borítóképeden!

2012. március 18., vasárnap

Peyote háromszög cakkos szegéllyel

Gyöngyfűzési tervek/sorrend/félkész ékszerek ide, gyöngyfűzési tervek/sorrend/félkész ékszerek oda, Mártika nem bírt magával ma, muszáj volt első helyre tolni a listán a tegnapi bejegyzés főszereplőjét, ezt a háromszöget:


Egyrészt a zöldet nagyon de nagyon szeretem, másrészt a cakkos szél is izgalmassá teszi nekem az egyébként "hót" egyszerű mintát, úgyhogy nemigen tudtam kirekeszteni a gondolataimból :)

Félretoltam a terveimet (mobilkütyüket igyekeztem ma készíteni egy pokrócos vásárra, de nem tudtam koncentrálni a háromszög miatt)


Tartozik hozzá karkötő minta is, itt találod.
A karkötővel is nagyon szemezek, csak picit bonyolultabb és hosszadalmasabb az elkészítése, ezért vele kapcsolatban könnyebb visszafognom magamat.

Ha háromszöget szeretnél fűzni, de nem tudod, hogy kell, akkor katt ide, megmutatom.
Mondok még jobbat, tervezhetsz magad is, mert készítettem hozzá sablont, ezt pedig ide kattintva letöltheted a gépedre, egyébként a bal fölső sarokban is megtalálható.

Sok szép gyöngyöt kívánok. Meg kitartást a hétkezdéshez :)
2012. március 17., szombat

Peyote háromszög medál a lukacsos karkötőhöz

Ha legutóbb csalódást okozott, hogy a lukacsos peyote karkötőhöz nincs medál vagy másegyéb kiegészítő, akkor most kiengesztellek egy szépséges peyote háromszöggel, ami éppen illik a karkötőhöz :)

Alkothatsz belőle medált és tetszés szerint fülbevalót is, a színek ugyanazok, tehát:
 • fekete
 • sötétzöld
 • világos zöld
 Na jó, súgok kódot, hátha annyira tetszik a színösszeállítás, hogy nagyon nem szeretnél tőle eltérni :)
 • DB-310, Jet Black Matte
 • DB-391, Matte Opaque Olive
 • DB-733, Chartreuse Opaque

No, így néz ki őkelme, nekem nagyon bejön, remélem, sok gazdira lel :) Én tuti el fogom készíteni, amint végigérek a fűzendők listáján...
Ha nem tudod, hogy kell fűzni egy peyote háromszöget, akkor katt ide!
A hozzá illő karkötőt itt találod.

Ha pedig van facebook-reged és még nem voltál facebook-on megkukkantani az idővonalas borítóképeket, akkor spuri, mert van sok szép és gyakran frissül a repertoár :)

2012. március 13., kedd

Lukacsos peyote karkötő minta zöldben

A mai este a peyote karkötők rajongóié, hiszen ilyen mintát hoztam mára :)

Mivel lukacsos, nem árt feleleveníteni némi fogyasztás-szaporítás ismeretet, ide kattintva megteheted, rajzokkal igyekszem magyarázni.

A színek:
 • fekete
 • sötétzöld
 • világoszöld


 Jó szórakozást hozzá! :)

2012. március 12., hétfő

Újabb Facebook-os Idővonal borítóképek - dívaesttel egybekötve

Legutóbb ajánlgattam vadiúj facebook-os borítóképeket, amiket a gépedre mentés után beállíthatsz Te is.

Mióta megszületett az idővonalas borítóképeket tartalmazó mappa, azóta hízott is pár borítóképpel, van már a tavaszi virágokon és zöldségeken kívül csíkos, pöttyös, retro virágos. Összesen húsz kép közül válogathatsz, ha szeretnél egyedi gyöngymintás borítóképet a facebook adatlapodra.

Az arányok épp megfelelnek a Facebook által szabott arányoknak

Most kedvcsinálónak ide a blogba is hoztam párat, a Facebook-on találhatókon kívül, mégpedig díva témakörben :)
Nem is szaporítom a szót, jöjjenek a hölgyek.

Barbra Streisand
Szerintem gyönyörű hangja van és akárki akármit mond, ő is gyönyörű.


Cher


Dettó ugyanezt tudom elmondani.


Marilyn Monroe

A kihagyhatatlan :)Brigitte Bardot


A francia színésznők egyik gyöngye.

És a francia színésznők másik gyöngye:
Ha hiszed, ha nem, ő itt Catherine Deneuve:Sophia Loren

Liz Taylor
No, én őket tartom dívának, ők azok, akiket szívesen látnék a borítóképemen, vállalva az akár példakép mivoltukat :)
Ha pedig nem lányokat szeretnél a profilképed mellé, akármilyen legendásak is legyenek, akkor van tengerpartom is:


2012. március 9., péntek

Tavaszi borítóképek a facebook-os idővanaladra

Rendhagyó poszt következik, facebook-tagoknak :)

Ha van facebook-regisztrációd és rendszeresen látogatod is ezt a közösségi oldalt, akkor nyilván tisztában vagy vele, hogy terjed az új őrület, az Idővonal.
Az Idővonaladra tölthetsz fel saját borítóképet, olyat, ami leginkább illik a személyiségedhez. Ez a kép mindig megjelenik, ha valaki rákattint a nevedre és betölti a fél képernyőt, úgyhogy egyáltalán nem mindegy, hogy néz ki.

Fontos, hogy egyedi legyen

Naná, hogy fontos, mért lenne bármid olyan, ami fű-fa-bokornak is ugyanolyan.
Ha eddig még nem látogattál el a Bigyibogyó facebook-oldalára, akkor most tedd meg, hiszen 13 vadiúj, teljesen egyedi borítókép vár rád.
Olyan frissek, hogy még mozognak, nemrég terveztem őket :)

Gyöngymániásoknak

Amitől egyediek, hogy gyöngymintába lettek tervezve, nagy-nagy szeretettel:)
Van köztük sok virágminta, de akad még zöldség (répa, retek) és gyümölcs is, ha szeretnél még egyedibb lenni, na ilyenek aztán tuti nincsenek senkinek :D

A Facebook által megkövetelt képarányt is betartottam, ha beállítod valamelyik képet borítóképnek, nem kell rajta semmit változtatni vagy levágni belőle, mert pontosan beleillik a meghatározott keretek közé.

A borítóképek mentése a gépedre

Valószínűleg sokan tudják, hogy kell, de tudom, hogy sokan meg nem, úgyhogy leírom.
Először is rá kell kattintanod a képre, hogy megnyissa a rendszer (ilyenkor látod a fekete hátteret meg a balra-jobbra nyilakat).
Ha ez megvan, akkor jobb egérgombbal kell rákattintanod a kiválasztottra, az ekkor megnyitott menüben pedig kiválasztod a kép mentése más néven szöveget, aztán eldöntöd, hova mentse a géped.
Ezek után pedig be tudod állítani borítóképnek, persze csak Idővonal-igénylés után.

Egyelőre 13 borítóképet találsz a mappában.
Tavasz témával kezdődik a buli, de az évszakok változnak, szín akad millió és hát témakörből is lehet választani bőven... ;)
Bízom benne, hogy találsz köztük olyat, amit szívesen használnál és illik hozzád, ha így van, hálásan megköszönök egy lájkot akár az oldalra, akár a képekre :)

Jó böngészgetést kívánok itt :) és további napfényes tavaszt.

2012. március 8., csütörtök

Krókusz gyöngyből - a tavaszi virágcsokor első tagja

Nekiálltam tavaszi virágcsokrot készíteni. (A jelenlegi tervek szerint anyák napjára lesz majd, ha kész lesz, de képlékeny még a dolog.)

Nos, a csokor első tagjának a krókuszt választottam. Nagyon helyes kis virág, bár én az összes tavaszi virágért rajongok :)
Nem tudom, hogy létezik-e a valóságban rózsaszín, lilára, sárgára és fehérre emlékszem, de ez most ilyen színű.


A vázácska Korondról származott el szerény hajlékunkba, viszontagságos útja során túlélt legalább három költözést, de lehet, hogy többet, úgyhogy minden tiszteletem az övé, felénk ezek a dolgok nem mennek olyan egyszerűen és biztonságosan.
Csinos tárolóedénye lesz a csokor többi tagjának is :)


A minta
Egy kis botanikával :)


Sziromból hatot kell készíteni, mégpedig úgy, hogy először veszel egy 45 centis drótot, erre fűzöd fel az ábra alapján a fekete vonalakkal jelölt gyöngyöket, alul pedig összetekergeted a drótvégeket. Felülről kell kezdeni.
Mikor ezzel kész vagy, egy keretet kell neki adnod, mégpedig egy másik, 30 centis dróttal, ezt a műveletet jelöli a libafos színű vonal. Először befűzöd a drótot a legalsó szélső gyöngybe, aztán új gyöngy, majd a következő szélső gyöngybe és így tovább, míg körbeérsz.

A leveleket (én kettőt csináltam) - ugyanígy készíted el, kicsit azért hosszabbat, mint az ábrán, az enyémek 15 és 20 sorosak.

A termő narancsszínű gyöngyből készül, ez lesz a virág kellős közepén, 30 centis drót kell hozzá. Ezt öleli körbe a porzócsoport világosabb sárga gyöngyből, ehhez 20 cm drótot ír a füzet.

Mikor mindennel kész vagy, értelemszerű elhelyezésben összepasszintod a részeket és az összes drótot egybetekered, majd jön rá a krepp-papír.

Kész a krókuszod :)


Van még egy nagyon nagy előnye a virágok fűzésének, számomra legalábbis, mégpedig, hogy bár nem a legjobb a minősége a kínai gyöngyöknek az egyenetlensége miatt, mégis képtelen vagyok nekik ellenállni, mikor gyöngyös boltban vagyok, mert gyönyörű színekben lehet őket kapni és virágfűzésre tökéletesen megfelelnek :)

No, jönnek majd még a csokor többi tagjai, szeretnék barkát, tulipánt és nárciszt mindenképpen, de még nem merem ígérni, melyik lesz a következő.
A minta a Színes ötletek sorozat Gyöngyből fűzött virágok című füzetében található.

 Szépséges krókuszokat kívánok :)

2012. március 7., szerda

Készítsd magad a mandaládba való lencsét

Merthogy el tudod készíteni, gyakorlatilag fillérekből és nem kell vadászatot rendezni falencséért a városban, ahogy én tettem. Megpróbáltam ugyanis 4 centis vagy 4,5-ös lencsét találni, hiszen a mandala sablonnal készített peyote mandaláimhoz ekkorák kellenének és még töltelékre várnak.

Sehol nem találtam ekkorát, neten mondjuk nem néztem körül, de már nem is fogok, mert megtaláltam a számomra tökéletes megoldást erre a problémára.


Kikísérleteztem :)
 
Agyaltam egy keveset. Mivel esztergálni kicsit bajos lett volna, mást kellett kitalálni. Először arra gondoltam, készítek valahogy valami öntőformát és abba tuszkolok levegőn száradó gyurmát, ennek az öntőformának a szerepét töltötte volna be ez a mécsestartó:


Nagyon szerettem szegényt, de sajnos alkalmatlan mécsestartói feladatait ellátni, mert túl kicsi, közel van a kis teamécses a felső tartórészhez. Ezért körülbelül negyed óra alatt elforr belőle a víz, akkor is, ha teletöltöm és elkezd pattogni belőle a festékréteg, bele a felé rohanó, gyorsanfújjukelagyertyát személy arcába. Ez általában én voltam. Életveszélyes.

Be is jelöltem a helyzetet, hová kell majd nyomkurászni a gyurmát, hogy kiadja a lencseformát.
Ezután megpróbáltam elkészíteni az első lencsét. Katasztrófa. Legalábbis, mikor megpróbálom kiszedni belőle a kész formát, mert ilyenkor tökéletesen eldeformálódik és szerintem lehetetlen olyan rutint szerezni, hogy ne így legyen.


A végső megoldás egyszerűbb, mint gondolnád

Veszel egy ránézésre megfelelő darabot a levegőn száradó gyurmából. Ebből itt:
Golyót formázol vele, mint kicsi korodban az oviban. Aztán belefekteted a tenyered mélyedésébe, a másik tenyérmélyedéseddel adsz neki néhány jól irányzott laza pofont és láss csodát, kész a lencse. Leméred centivel, ha megfelel, félreteszed száradni, ha nem felel meg, raksz hozzá vagy veszel el belőle és kezded elölről a műveletet.Mivel nem állok reklámszerződésben a Jovi céggel, ezért teljesen független értékelést adhatok róla, bár valószínűleg a többi márka is hasonlóan viselkedik :)

 • Van rajta egy ergya instrukció, miszerint vizes kézzel kéne vele dolgozni - ne tedd. Kb. az lesz a hatása, mint mikor a gyúrandó sütitészta alá nem szórsz lisztet, kenődik, ragad, formázhatatlan. Száraz kézzel viszont tökéletesen formázható.
 • Felbontás után nagyon, de nagyon gyorsan használd el - épp ezért érdemes viszonylag kis kiszerelést venni, bár nem láttam ennél nagyobbat (500 g). Ha egy hónapon belül nem használod el, képes kővé keményedni, hiába zacskózod három rétegbe. Nekem már kellett kidobnom egy majdnem teli csomagot.
 • Van belőle natúr színű is, az keményebb, mint a terracotta, nem tudom, hogy mért. Remélem, nem holnap, a lencsék száradása után fogok rájönni :S
 • Egy napot kell várni a teljes száradással, addig ne nagyon piszkáld őket.
Nagyjából fél óra elkészíteni a lencséket. Egyébként nagyon gazdaságos, mármint a falencsékhez képest, ha jól rémlik, kb. 500 pénzbe került a csomag és 22 db lencsét csináltam belőle, így 23 forintocskára jön ki darabja :) Nem mintha sóher lennék falencsét vásárolni, de ha nincs, hát akkor nincs.


És végül a prototípusok:


Az alsó öt 4,5 centis, a többiek pedig 4 centisek. Talán nem abszolút tökéletesek, de úgy gondolom, a célnak - mandalatöltésre - megfelelnek.Ennél egyedibb nem is lehetne, minden rajta a tenyérlenyomatom :)2012. március 5., hétfő

Tavaszi tulipáncsokor a mobilodra

Szereted a tulipánokat?
Én imádom őket, tavasszal mindig sok tulipán van a nagymamám kertjében, főleg pirosak és sárgák. Azt is megtanította nekem Mami, hogy mikor elhullajtja a szirmait, le kell törni a maradékot a fejéből és akkor következő évben is szép virága lesz neki.
Szerencsére ez még odébb van, most még csak várakozhatunk a tulipánszezonra.

Egy ideje már tartogatok egy nagyon kedves mintát a gyöngymintás mappámban a D meghajtón, most az ébredező tavasz alkalmával úgy érzem, maximálisan eljött az ideje, hogy ajánlgassam jó nagy kacsintással.

Apró tulipánokat fűzhetsz a minta segítségével, a mintás képeken kásagyöngyből vannak a tulik, én inkább delicából fűztem őket.

Ezek voltak itt az enyémek.


Ez itt pedig az eredeti, a http://www.artbeads.co.kr oldalról.
Feltettem a képet a mintáról, mert sajnos belinkelni nem tudom, nem találtam meg az oldalon ezt a mintát, nekem ez a szöveg kínai. (hehe, jóvan, koreai valószínűleg, igazából fogalmam sincs) A gépemen meg évek óta fent van és nem emlékszem, honnan szedtem.
Ha van kedved, keresgélj, van még sok más szép minta is.

A mintán a 2. ponttól kezdi magyarázni, hogy kell fűzni a kis láncot a tulipánokhoz, én odáig nem jutottam el, mert nem sikerült leállnom a tulipángyártással, az összes színű gyöngyömből fogok csinálni egyet :)

Jó szórakozást!


2012. március 4., vasárnap

Peyote ékszerszett minta - karkötő, háromszög, mandala

Vasárnap este 11-kor kaptam kedvet a blogíráshoz, ilyen is van :)

Igazság szerint egész héten egy gyöngyhurkán dolgoztam, azt szerettem volna következő bejegyzésnek megmutatni, de valahogy nem tetszik. Nem bontom le, majd lesz még vele valami, de egyelőre várom az ihletet, mert most sehogy sem áll a dolog. Van egy rövid nyaklánc hosszúságú hurkám mindenféle gyöngykupak vagy kapocs nélkül, még azt sem tudom, nyaklánc lesz-e belőle vagy más.

Ehelyett mintát terveztem :) Arra gondoltam, amúgy is rég volt már ilyen - mármint nem minta, mert azért az volt egy-kettő, hanem egészen pontosan peyote karkötő minta. Fifikás a dolog, mert nem elégedtem meg ennyivel. Fejlődni kell az idő előrehaladtával, úgyhogy egy egész szettet terveztem.


Peyote karkötő minta
 
Tehát van először is maga a peyote karkötő minta, ami más picit, mint az eddigiek, mert nem ám csak úgy egyenesek a szélei meg csak fűzöd és fűzöd, aztán egyszer csak kész van, hanem vannak benne háromszög alakú lukak is, bizonyám.


Hozzávalók:
 • piros delica (DB-757, Matte Opaque Light Siam)
 • lila delica (DB-874, Matte Opaque Maroon AB)
 • rózsaszín delica (DB-206, Opaque Salmon)
 • fekete delica (DB-310, Jet Black Matte)
 • fehér delica (DB-050, Crystal Luster)
Persze fakultatív a színösszeállítás.


Peyote háromszög

Jön a háromszög, lehet medál vagy fülbevaló, bár most ez elég nagyra sikerült, lehet, hogy inkább medálnak alkalmasabb.


A színösszeállítás dettó, tehát:
 • piros delica (DB-757, Matte Opaque Light Siam)
 • lila delica (DB-874, Matte Opaque Maroon AB)
 • rózsaszín delica (DB-206, Opaque Salmon)
 • fekete delica (DB-310, Jet Black Matte)
 • fehér delica (DB-050, Crystal Luster) 

Peyote mandala (hatszögletű)

A mandalát továbbra is színes ceruzával terveztem a saját sablonra, igyekszem szépen színezni :)


A színek szintén mint fentebb, csak sajnos a cerkákkal nem érvényesül olyan szépen. Ez is használható medálnak vagy akár bevállalósabbaknak fülbevalónak, csak akkor valami könnyű lencsével kell bélelni, ne húzza le a füled.

Mára ennyi, de hamarosan jövök vissza, mert nagyon birizgálja a fantáziámat néhány tavaszi mintaötlet, hiszen százágra süt a nap, a macsekok az udvaron már elkezdtek gondoskodni a következő generációról és már csak egy harminc centi hosszú szikkadt hópamacs található a kertben.

Tavaszi színváltozat

Ha tetszenek a fenti minták, viszont nagyon érzed a zsigereidben az ébredező tavaszt és ezért túl sötétnek találod a fekete-piros alapot, akkor azt tanácsolom, sasolj ide, mert elkészítettem a minta rózsalugas hangulatú verzióját:


Ja igen, mondok kódot, ha már fent is volt.
A lila, a rózsaszín és a fehér delicák ugyanazon a kódon futnak (DB-874, DB-206, DB-050)

A sötétebbik zöld DB-797, Matte Opaque Olive, a világosabb pedig DB-1264, Matte Transparent Olive.

Mára már valószínűleg csak szép álmokat kívánhatok, viszont holnap újult erővel vethetjük magunkat a tavaszvárásba és az új hétbe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...